Geweldloos verzet

geweldagressiegezinprobleemgezin

In deze 2-daagse cursus maak je kennis met de methode Geweldloos Verzet. Wanneer de kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich in toenemende mate machteloos voelen, kan deze methode helpen om vicieuze cirkels te doorbreken.

9th Dec 2024
09:30 - 16:45
420
12-21 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 420

Datum en locatie

09 Dec 2024
09:30
16 Dec 2024
16:45
BCN Arena Amsterdam Amsterdam Hoogoorddreef, 5
Vol
20 Jan 2025
09:30
03 Feb 2025
16:45
BCN Arena Amsterdam Amsterdam Hoogoorddreef, 5

Beroepen

Jeugdzorgwerker
21 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
21 Punten
SKJ
12 Punten
NIPK&J/NVO
Pedagoog
21 Punten
SKJ
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
13 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Ruth Willems

Docent
Ruth Willems, kinder - en jeugdpsycholoog NIP en supervisor K&J, heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en the University of Melbourne en is afgestudeerd in de klinische psychologie, volwassenen. Hierna heeft zij zich gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog NIP. Tevens heeft Ruth de postmediation opleiding Family Mediation gevolgd. Ruths werkervaring als psycholoog ligt vooral in de verstandelijk gehandicaptenzorg en bij de Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie. Zij heeft sinds 2007 haar eigen psychologenpraktijk Hulp op IJburg in Amsterdam.

Doelen

Het kennismaken met de methode van Geweldloos Verzet en deze kunnen toepassen in de praktijk en kunnen overbrengen aan belanghebbende anderen.

Omschrijving

Leer op een geweldloze manier weerstand bieden tegen agressie met de methode Geweldloos Verzet. Deze praktische methode, ontwikkeld door hoogleraar psychologie Haim Omer, richt zich op het actief weerstand bieden tegen probleemgedrag en het voorkomen van escalatie. Zijn inspiratiebronnen komen uit de politieke strijd van onder andere Mahatma Gandhi en Martin Luther King. Ontdek hoe je deze methode kunt toepassen in verschillende contexten, zoals gezinnen, scholen, buurten en andere instellingen.


Werkwijze Tijdens deze cursus wordt er aandacht besteed aan het bespreken van de theorie, uitwisselen van eigen ervaringen, oefenen met het stappenplan, oefenen met een acteur, de theoriebespreking met reader en sheets, discussie over relevante onderwerpen en het oefenen van praktijksimulaties met acteurs.  

Wijze van toetsing De toetsing bestaat uit een meerkeuzetoets over de literatuur en een korte individuele presentatie over het geleerde.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE