SOH Hercertificering - Agressieve en moeilijke patiënten
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Doelen
Grensoverschrijdende en zelfs agressieve mensen kennen we helaas allemaal. Ze kunnen zich ongedurig en dwingend, lomp, emotioneel, in paniek, onder invloed of ronduit onbeschoft gedragen. Ze schelden je de huid vol en zijn zelfs dreigend en agressief. Soms is de ‘agressie’ niet op jou gericht, echter het kan ook heel persoonlijk worden en dat doet wat met je.
Hoe vaak heb jij er last van en tot hoever laat JIJ dit gedrag toe? Welk gedrag kun je voorkomen of flink beperken en wanneer is jouw maat vol? Je hoeft niet alles te pikken toch?
Dat jouw gedrag ook veel invloed op het gedrag van de ‘agressieveling’ kan hebben betekent dat je er een zekere invloed op kunt hebben. Het betreft dan de manier waarop je verbaal communiceert en welk gedrag je hierbij laat ‘horen en zien’.
De manier waarop de grensoverschrijdende of agressieve patiënt te benaderen is en hoe jij hierbij zelf comfortabel en gezond kan blijven, is de kern van deze interactieve hercertificering. We gaan aan de slag met door de deelnemers ingebrachte oefensituaties.
Programma
- Begripsbepaling en toelichting grensoverschrijdend en agressief gedrag (frustratie- en instrumentele agressie).
- Welk grensoverschrijdend en agressief gedrag heb jij het meeste last en vind je het moeilijkste mee om te gaan?
- 7 typen moeilijke mensen en hoe om te gaan met hun gedrag.
- Grenzen stellen en verdere escalatie voorkomen.
- Bedreiging en het gesprek (en contact) stoppen.
- Tips & tricks ter verlossing en live oefenen met casuïstiek.