Soundwise I

communicerencommunicatie met patiënteffectief communicerencommunicatiecommunicatie binnen team

In deze krachtige communicatietraining leer je jouw unieke manier van communiceren kennen en die van een ander. Je leert hierop inspelen zodat communiceren, motiveren en instrueren makkelijker gaat.

16 mei 2024
09:00 - 20:00
650
9 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 650
Inclusief : deelnemersmap met syllabus, onbeperkt koffie en thee, sap, fruit, lunch (pauze), soep/snack (pauze) en na afronding training een deelnamecertificaat

Datum en locatie

16 mei 2024
09:00
20:00
Paardeweide 16, 4824EH, Breda
29 okt. 2024
09:00
20:00
Paardeweide 16, 4824EH, Breda

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
9 Punten
KRM
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
9 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
9 Punten
V&VN
Tandarts
9 Punten
KRT
Tandprotheticus
9 Punten
KRTP

Competenties

Communicatie 100 %
Omschrijving

Waarom Soundwise?

Je klanten en collega’s stellen hoge eisen aan je persoonlijke vaardigheden en verwachten dat je op de juiste manier communiceert. Maar iedereen heeft een unieke manier van communiceren, waardoor misverstanden kunnen ontstaan. Vaak heb je te maken met verschillende soorten mensen die je boodschap niet altijd zo opvatten als je bedoelt. Communiceren, motiveren, instrueren en ook nog je doelen halen kan dan lastig zijn.

Resultaten

Soundwise geeft je inzicht in je eigen DISC-communicatiestijl en die van de ander. Je weet wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Je hebt meer besef van je eigen kwaliteiten waarmee je je beter kunt profileren. Je weet hoe je in lastige situaties toch je boodschap duidelijk kan overbrengen en je wordt effectief, daadkrachtig en invloedrijk in je contact met anderen.

Wat is DISC?

Het DISC-model is een wetenschappelijk model dat voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart brengt met een indeling in vier hoofdstijlen namelijk D, I, S en C. Als je nadenkt over jezelf, je collega’s, vrienden of gezinsleden ontdek je dat mensen vaak gebruik maken van twee van deze gedrags-/communicatiestijlen.

DISC bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams, vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie en het is goed inzetbaar bij werving- en selectieprocedures. DISC kent vele toepassingsmogelijkheden.

Hoe?

Met Soundwise leren we je door actieve oefeningen, theorie, tips en trucs hoe je optimaal kunt communiceren dankzij kennis van je eigen communicatiestijl en die van anderen.

DISC-profiel

Voorafgaand aan de training maak je een online-test om jouw persoonlijke DISC-profiel te bepalen. Je krijgt te zien welke stijlen je hanteert, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Waar je op kan letten bij je communicatie naar anderen en wat je natuurlijk gedrag is in vergelijking met je gedrag op het werk. Een compleet naslagwerk van jouw persoonlijk DISC stijlen profiel wordt tijdens de training uitgereikt en is er uitgebreid tijd om dit bespreken. Voor een uitgebreide beschrijving over DISC, klik hier.

Maxwise Trainingen

max@maxwise.nl
0767505887
16, Paardeweide, F-G, Breda, 4824EH