Training ‘Beter in onderhandelen’

onderhandeleneffectief onderhandelenSuccesvol onderhandelencommunicatieeffectief communiceren

Van LAD-leden die de afgelopen jaren Beter in beeld hebben gevolgd, kregen we regelmatig te horen dat ze behoefte hadden aan een verdiepingsslag: hoe maak je je punt met behoud van de relatie en hoe onderhandel je nou effectief? Daarover gaat de training ‘Beter in onderhandelen’, die als een logisch vervolg op ‘Beter in beeld’ is ontwikkeld. De training ‘Beter in onderhandelen’ is exclusief ontwikkeld voor LAD-leden.

16 okt. 2024
09:00 - 17:00
475
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 475

Datum en locatie

16 okt. 2024
09:00
17:00
Mercatorlaan 1200, 3528BL, Utrecht

Beroepen

Anesthesioloog
6 Punten
ABAN
Arts
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABSG, ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABAN, ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABSG, ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Leerdoel

Van leden die de afgelopen jaren de training Beter in beeld hebben gevolgd, kregen we regelmatig te horen dat ze behoefte hebben aan een verdiepingsslag: hoe overtuig je je collega's van een bepaald idee? Hoe onderhandel je met je raad van bestuur over het maken van goede dienstroosters? Dat vraagt om onderhandelingsvaardigheden. In de dagelijkse praktijk onderhandelen artsen en andere zorgprofessionals in dienstverband vaak en veel, soms zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Het kan om een situatie gaan waarbij een claimende patiënt van alles van de medicus eist. Of tijdens discussies (bijvoorbeeld met een raad van bestuur) over belangrijke punten voor de vakgroep: hoe zorg je ervoor dat het betreffende punt goed aan de orde komt zonder al te veel in te leveren? In de training ‘Beter in onderhandelen’ van de LAD wordt daar uitgebreid op ingegaan. Je leert stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen. Een goed onderhandelaar is lenig. Met lenig wordt uitdrukkelijk niet ‘glad’ bedoeld, maar juist het tegenovergestelde: beschikken over oplossingsstrategieën voor problemen die op je pad komen. Een goede onderhandelaar is zorgzaam op de relatie en duidelijk op de inhoud.

Opzet training

De training kan worden gezien als het logische vervolg op Beter in beeld. Je leert vanuit een duidelijkere positie als medisch professional de wereld om je heen te beïnvloeden door het inzetten van de juiste vaardigheden. De training 'Beter in onderhandelen' staat open voor leden die eerder al 'Beter in beeld' hebben gevolgd, maar kan ook los daarvan worden gevolgd. De training is sterk interactief van aard en wordt opgebouwd rond een serie korte, praktijkgerichte onderhandelingssituaties. Er wordt volop geoefend en een acteur is de hele dag aanwezig om laagdrempelig en veilig direct duidelijke casuïstiek live in beeld te brengen.

Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD)

bureau@lad.nl
0881344100
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL