Samenwerking tussen openbaar apotheker, poliklinisch apotheker en ziekenhuisapotheker toegespitst op de oncologische patiënt

Intraprofessionele cursusdag
oncologiesamenwerkinginterdisciplinaire samenwerkingapothekerapothekerspraktijkApothekersoncologische patiënt
Deze intraprofessionele cursus brengt openbare, poliklinische en ziekenhuisapothekers samen met als streven een verbeterde samenwerking tussen deze zorgverleners in de zorg voor oncologische patiënten.
09:00 - 17:00
425
6-6.5 Punten
Classroom

Prijzen

Regulier € 425

Datum en locatie

08 jul. 2025
09:00
17:00
Brennerbaan 23, 3524BN, Utrecht

Beroepen

Apotheker
6.5 Punten
ZA
6 Punten
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
6 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
6.5 Punten
ZA

Competenties

Medisch handelen20 %
Samenwerken60 %
Organisatie en financiering20 %

Sprekers

Dr. K.B. (Kim) Gombert - Handoko

Docent

F. (Faisal) Benmhammed MSc

Docent

Dr. H.F. (Henk Frans) Kwint

Docent

Doelen

Het herkennen van de methodiek van het farmaceutisch redeneren van het andere specialisme (inhoudelijk en organisatorisch, aanpak).
Het kunnen inschatten in welke situaties het andere specialisme het beste in consult genomen kan worden om de farmacotherapie van de individuele patiënt te optimaliseren.
Het op effectieve wijze communiceren en samenwerken met het andere specialisme.
Herkennen van de kansen en barrières bij het opzetten en uitvoeren van netwerkfarmacie.
Verkrijgen van inzicht in elkaars organisatie.
Omschrijving

Deze intraprofessionele cursus brengt openbare, poliklinische en ziekenhuisapothekers samen met als streven een verbeterde samenwerking tussen apothekers in de zorg voor oncologische patiënten. Deze cursus bestaat uit twee delen: een individuele voorbereiding, en een fysieke bijeenkomst. Voor de individuele voorbereiding wordt aan een casus gewerkt waarbij het opstellen van een zorgplan voor één patiënt centraal staat.

Individuele voorbereiding

Iedere deelnemer werkt het deel van de casus uit dat relevant is voor zijn/haar specialisme. 

Daarbij verzamelt de deelnemer de noodzakelijke informatie voor de casus en maakt een zorgplan. De casus bevat dus 3 ’verhaallijnen’. Voorbereidingstijd 30- 60 minuten.

Tijdens de cursus worden de deelnemers ingedeeld in groepjes van minimaal 2 personen met collega’s in de ziekenhuis-, de openbare en/of poliklinische apotheek. Voor de individuele voorbereiding wordt aan een casus gewerkt waarbij het opstellen van een zorgplan voor één patiënt centraal staat

De cursus is bedoeld voor openbare, poliklinische en ziekenhuisapothekers al dan niet in opleiding.

De cursus gaat door bij een minimaal aantal van 16 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 20, een snelle inschrijving is dus gewenst! Er wordt gestreefd naar een gelijke verdeling van de deelnemers over de specialismen. Bij over inschrijving (per specialisme) komt u op een reservelijst. Geeft u bij inschrijving a.u.b. aan in welke setting u werkzaam bent (ziekenhuis/buiten het ziekenhuis). 

PAOFarmacie

info@paofarmacie.nl
0303040100
31, Rembrandtlaan, Bilthoven, 3723BG

Gerelateerde cursussen

PAOFarmacie

Incompany
6
De nascholing Invloed uitoefenen in de 1e en 2e lijn geeft u inzicht in de doelen en belangen van diverse overleggroepen en de voorwaarden om tot een goede samenwerking te komen. U leert hoe u de relatie met andere zorgverleners kunt bevorderen en hoe u met hen werkbare afspraken kunt maken. Praktijkvoorbeelden laten u zien hoe andere apotheken de samenwerking met 1e en 2e lijn hebben ingevuld.
Op aanvraag

PAOFarmacie

Incompany
3
De apotheker heeft zijn apotheekteam en medezorgverleners nodig voor een optimale farmaceutische patiëntenzorg. De toenemende rol van de apotheker als zorgverlener stelt hoge eisen aan de communicatieve vaardigheden van het apotheekteam om deze zorg op goede en efficiënte wijze aan de individuele patiënt te kunnen bieden.
Op aanvraag

PAOFarmacie

Incompany
3
De nascholing De rol van de apotheker bij pneumokokken- en HPV-vaccinatie brengt u snel op de hoogte van de ziektelast ten gevolge van deze aandoeningen, de beschikbare vaccins en de adviezen van de Gezondheidsraad. De nascholing behandelt de voor- en nadelen van vaccineren tegen pneumokokken en HPV. Ook de implicaties voor de dagelijkse praktijk in de apotheek komen aan de orde, waaronder de communicatie met patiënten. Na het volgen van de nascholing is uw kennis over deze vaccins up-to-date en bent u in staat om zorgverleners en patiënten te adviseren.
Op aanvraag

PAOFarmacie

Incompany
10
Dit toetsingsonderwijs voor apothekers is gericht op het verbeteren van uw professionele communicatie. De theoretische kaders voor klantvriendelijkheid, conflicthantering en omgaan met agressie komen aan de orde, evenals methoden voor gedragsverandering. Een groot deel van de nascholing bestaat uit het bespreken van en oefenen met communicatieve uitdagingen uit uw dagelijkse praktijk, waarbij u feedback krijgt van uw collega’s en trainer. Door het volgen van deze nascholing voldoet u in een keer aan de eis voor toetsing voor de herregistratie als openbaar apotheker-specialist.
Op aanvraag

PAOFarmacie

Incompany
3
De apotheker heeft zijn apotheekteam en medezorgverleners nodig voor een optimale farmaceutische patiëntenzorg. De toenemende rol van de apotheker als zorgverlener stelt hoge eisen aan de communicatieve vaardigheden van het apotheekteam om deze zorg op goede en efficiënte wijze aan de individuele patiënt te kunnen bieden.
Op aanvraag

PAOFarmacie

Incompany
3
De nascholing Verandermanagement is een interactieve workshop. U leert wat de beste timing is voor de introductie van een verandering of een nieuw project. Het omgaan met weerstanden komt aan de orde, net als het anticiperen op de reactie van uw medewerkers. Door zelf casuïstiek in te brengen kunnen de deelnemers van elkaars praktijkvoorbeelden leren.
Op aanvraag

PAOFarmacie

Incompany
3
De nascholing Samenwerken in het apotheekteam is bedoeld om de samenwerking binnen het apotheekteam te verbeteren. De nascholing gaat in op de persoonskernmerken en normen en waarden van de apotheekmedewerkers. Het team leert hoe zij tot een duidelijke taakverdeling kunnen komen. Aan het eind van de nascholingen maakt het team afspraken over het geven van feedback, kritiek en complimenten en worden kleine samenwerkingsproblemen besproken.
Op aanvraag

MEDtalks.nl

E-learning
Op het gebied van het niercelcarcinoom is er het afgelopen jaar veel nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Daarom zijn er nu tweenascholingen beschikbaar over dit onderwerp. Onder leiding van Inge Diepman en Tom van 't Hek bespreken specialisten uit de periferie en academie hun belangrijkste vraagstukken en nieuwe data.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Met de komst van immunotherapie in de vorm van PD1 en PDL1 remmers is er zicht op een belangrijke uitbreiding van behandelopties bij het hoofd-hals carcinoom. Maar er zijn veel meer ontwikkelingen voor deze groep tumoren gaande. Nascholing hoofd-halscarcinoom is nu on-demand beschikbaar, waarin al deze ontwikkelingen op een rij worden gezet en hun impact op de praktijk wordt besproken. Onder leiding van presentatrice Inge Diepman bespreken onze gasten o.a. de volgende onderwerpen:
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Na het succesvolle eerste deel over het triple negatief mammacarcinoom, volgt nu het tweede deel van het drieluik. In deze tweede nascholing besteden wij aandacht aan de behandeling van het hormoongevoelig mammacarcinoom en de impact hiervan op kwaliteit van leven. Op 7 november dit jaar volgt het derde en laatste deel van dit drieluik, waarin het HER2 positief mammacarcinoom zal worden behandeld.
Gratis