Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • De vitale huisarts

  In samenwerking met de VvAA

  Vitaliteit: hoe bezield is de huisarts (nog)? 

  Weet u met hoeveel bezieling de zorgverlener in Nederland werkt? Sinds 2014 doen we daar onderzoek naar. En zijn de uitkomsten voor huisartsen ongeveer gelijk? In deze interactieve cursus schetsen we de ontwikkeling in vitaliteit. Onderzoekt u hoe het met uw eigen gevoel van energie en stress is gesteld. En krijgt u praktische inzichten om meer vitaal te leven.

  place Utrecht
  add 3 punten
  euro_symbol € 495.00
  event 07-02-2019
  access_time 16:00 - 20:00

  * Prijs: € Leden € 275,- / Aios € 145,- / Niet-leden € 495,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  07-02-2019 16:00 - 20:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Na de opleiding start u vol enthousiasme aan een nieuwe fase in uw loopbaan om die tot in lengte van dagen vast te houden. Toch weten we dat dit niet de werkelijkheid is. Een beetje stress kan helpen het beste uit uzelf te halen, zolang er maar voldoende energiebronnen tegenover staan. Bij het ontbreken daarvan gaat het vaak mis. Helaas zijn er veel zorgverleners die last hebben van stress en burn-out klachten.

  Dat voorkomt u door goed voor uzelf te zorgen. Zelfkennis is daarvoor cruciaal. Tijdens deze cursus krijg u inspiratie op hoe u zichzelf kunt coachen op basis van wetenschappelijke kennis uit het Job Demands en Resources model (Schaufeli). U maakt kennis met GRIP, de online zelfcoaching-tool die VvAA in 2017 introduceerde bij zorgprofessionals.

  Met deze cursus heeft u een nieuwe impuls om door bewustwording op eigen belemmerende overtuigingen en gedragingen, verandering door zelfcoaching te starten. Een - voor sommigen - bekende levensles waar u zakelijk én persoonlijk plezier van hebt in het dagelijkse leven.

  Na inschrijving ontvangt u een persoonlijke inlog voor de startmeting van GRIP en na afloop heeft u de mogelijkheid om de volledige zelfcoachingtool GRIP af te nemen, zodat u direct aan de slag kan in de eigen omgeving, tempo en voorkeur.

  Vooraf kunnen eventuele vragen uit de praktijk naar trainer annette.van.ginkel@vvaa.nl (link stuurt een e-mail) worden gemaild zodat deze in het blok behandeld kunnen worden.

  Trainers:

  Annette van Ginkel is dagelijks bezig met bezield werken in haar rol als coach en begeleider bij zelfcoaching trajecten in zorgondernemingen. In deze sessie ontstaat een veilige setting en sfeer waarbij persoonlijke ervaringen gedeeld worden met alle deelnemers om op die manier inzicht te krijgen en te ervaren hoe deelnemers zelf het meest effectief hun energie managen.

  Ilona van Nispen tot Pannerden-Moorrees (huisarts) is als gast aanwezig en leest voor uit eigen werk. Zij schrijft blogs voor Arts en Auto over dit onderwerp en werkt zelf ook met GRIP.

  list

  Programma

  • Theoretisch kader
  • Benchmark met collega huisarts die zichzelf na een herstelde burnout fit houdt met GRIP
  • Oefening uit GRIP – zelf ervaren
  • Collegiale toetsing, afstemming om tot zelfinzicht te komen door oefening levenswiel
  • Borging met GRIP
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Tijdens de training 

  • leert u het belang te vinden van de balans tussen stressoren en energiebronnen.
  • ontdekt u wat u drijft in het werk
  • krijgt u snel inzicht of u bevlogen of juist gestrest bent
  • krijgt u inzicht in de mogelijkheden en methodiek van zelfcoaching
  • leert u hoe u een zelfcoaching-tool benut
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL UTRECHT Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  keyboard_arrow_up