Frequently asked questions

Search
Choose
beeldgeluidwachtwoordBIGregistratienummeraccreditatiepuntendeelnemenaccreditatiecertificaaton demand

DEELNEMEN AAN EEN WEBINAR

Ik kan de accreditatievragen bij een live webinar niet zien. Wat nu?

In overeenstemming met de KNMG-richtlijnen worden de vragen gedurende het webinar getoond. U herkent dit aan de banner die bovenaan in beeld komt. De vraag is vervolgens rechts van de video te beantwoorden. Verstuur uw vragen door onder elke vraag op de knop ‘Verstuur’ te klikken.

Ik kan de accreditatievragen bij een on demand webinar niet zien. Wat nu?

In overeenstemming met de KNMG-richtlijnen worden de vragen gedurende het webinar getoond. U herkent dit aan de banner die bovenaan in beeld komt. De vraag is vervolgens rechts van de video te beantwoorden. Verstuur uw vragen door onder elke vraag op de knop ‘Verstuur’ te klikken.

Hoe kan ik me inschrijven voor een cursus?

1. Maak een account aan op MedischeScholing.nl. Heeft u al een account? Sla deze stap dan over.
2. Ga naar medischescholing.nl en log in met uw account.
3. Vul eenmalig uw BIG-nummer of registratienummer in als de website daar om vraagt. Krijgt u deze vraag niet? Dan staat uw BIG-nummer of registratienummer al in uw profiel. De website vraagt slechts eenmalig om uw BIG-nummer of registratienummer.
4. Schrijf u in voor het webinar door de cursuspagina van het webinar op te zoeken op onze website, bijvoorbeeld via de zoekbalk rechtsbovenin uw scherm.
5. Klik op de cursuspagina op de groene knop ‘Inschrijven’

Waar kan ik de webinars vinden waarvoor ik mij heb ingeschreven?

Webinars waar u zich voor heeft aangemeld kunt u vinden door in te loggen op MedischeScholing.nl en vervolgens te klikken op ‘Ingeschreven cursussen’ bovenin uw scherm. Hier vindt u cursussen waar u zich voor heeft ingeschreven en cursussen waar u in het verleden aan heeft deelgenomen.

Hoe kan ik live deelnemen aan een live webinar?

U kunt live deelnemen aan een webinar waar u zich voor heeft aangemeld, kunt u vinden door in te loggen op MedischeScholing.nl en vervolgens te klikken op ‘Ingeschreven cursussen’ bovenin uw scherm. Als u op de knop ‘Ga naar stream’ klikt onder het webinar waar u aan wilt deelnemen, wordt u doorgestuurd naar het webinar. Als u zich heeft ingeschreven, ontvangt u tevens een mail met instructies voor deelname en een link om deel te nemen voor aanvang van het webinar.

Ik kan de accreditatievragen bij de live-uitzending niet zien. Wat nu?

Herlaad de pagina. De vragen worden rechts van het webinar getoond onder het tabblad Toets. U kunt de vragen versturen door onder elke vraag op de knop ‘Verstuur’ te klikken. U kunt elke vraag éénmalig herkansen.

Hoe kan ik live deelnemen aan een on demand webinar?

Webinars die on demand beschikbaar zijn, kunt u terugkijken op elk gewenst moment. On demand webinars waarvoor u zich heeft aangemeld, kunt u vinden door in te loggen op MedischeScholing.nl en vervolgens te klikken op ‘Ingeschreven cursussen’ bovenin uw scherm. Als u op de knop ‘Ga naar stream’ klikt onder het webinar waar u aan wilt deelnemen, wordt u doorgestuurd naar het webinar.

Ik kan de accreditatievragen bij het on demand webinar niet zien. Wat nu?

In overeenstemming met de KNMG-richtlijnen worden de vragen gedurende het webinar getoond. U herkent dit aan de banner die bovenaan in beeld komt. De vraag is vervolgens rechts van de video te beantwoorden. Verstuur uw vragen door onder elke vraag op de knop ‘Verstuur’ te klikken.

REGISTRATIE (BIG-NUMMER/ REGISTRATIENUMMER)

Ik krijg de melding dat mijn BIG-nummer al in gebruik is. Wat nu?

Als uw BIG-nummer al in gebruik is, betekent dit waarschijnlijk dat u al een account heeft onder een ander mailadres en dat uw BIG-nummer hieraan gekoppeld staat. Als u meerdere mailadressen heeft (denk ook aan uw mailadres van werk), probeer dan met een ander mailadres in te loggen. Komt u er niet uit? Mail dan naar info@medischescholing.nl.

ACCREDITATIE EN/OF BEWIJS VAN DEELNAME

Ik heb de accreditatievragen voldoende afgerond, maar mijn accreditatiepunten nog niet ontvangen. Wat nu?

De accreditatiepunten voor de meeste webinars worden binnen 2 maanden bijgeschreven in uw dossier. Ziet u 2 maanden na het afronden van het webinar de punten nog niet in uw dossier staan? Neem dan contact op met info@medischescholing.nl.

Waar kan ik het certificaat van deelname vinden?

Waar kan ik het certificaat van deelname vinden? Het certificaat van deelname kunt u downloaden door te klikken op 'Ingeschreven cursussen' bovenin uw scherm op onze website, terwijl u ingelogd bent. Onder de cursussen die u voldoende heeft afgerond staat een knop: 'Bekijk certificaat'. Door op deze knop te klikken, kunt u uw certificaat van deelname downloaden.

Ik heb de accreditatievragen beantwoord. Hoe weet ik of ik geslaagd ben?

Zodra u alle accreditatievragen heeft beantwoord, krijg u bericht of u geslaagd bent of niet. U bent geslaagd als u minimaal 70% van de vragen correct beantwoord heeft. U kunt controleren of u geslaagd bent en of uw antwoorden goed bij ons zijn binnengekomen, door te controleren of u een certificaat van deelname kunt downloaden. Het certificaat van deelname kunt u downloaden door te klikken op 'Ingeschreven cursussen' bovenin uw scherm op onze website, terwijl u ingelogd bent. Onder de cursussen die u voldoende heeft afgerond staat een knop: 'Bekijk certificaat'. Door op deze knop te klikken, kunt u uw certificaat van deelname downloaden.

TECHNISCHE PROBLEMEN

Ik heb geen geluid, wat gaat er mis?

Klik op de video van het webinar om het geluid aan te zetten. Zet rechtsonder de video de balk met geluid aan. Zorg ervoor dat het geluid van uw apparaat aan staat. Herlaad eventueel de pagina.

Ik heb geen beeld, wat gaat er mis?

Herlaad de pagina en controleer uw internetverbinding. Wissel eventueel van browser, wij ondersteunen Internet Explorer niet. Kijkt u op een beveiligd zorgnetwerk? Wissel dan van WiFi of wissel van elektronisch apparaat.

ACCOUNT

Ik wil mijn mailadres wijzigen. Hoe doe ik dat?

U kunt uw mailadres wijzigen door in te loggen met uw oude mailadres op onze website. Als u vervolgens rechtsboven op het icoontje met uw voorletter klikt en dan op 'Profiel', ziet u een scherm met de gegevens die bij ons bekend zijn. Hier kunt u onder het veld 'E-mailadres' op de roze knop 'E-mailadres wijzigen' klikken. Op deze manier kunt u, nadat u uw wachtwoord heeft ingevoerd, uw mailadres wijzigen.

Ik wil mijn wachtwoord wijzigen. Hoe doe ik dat?

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen via deze link: https://medischescholing.nl/forgot-password. Hier kunt u uw mailadres invullen en dan ontvangt u een link waarmee u uw wachtwoord kunt resetten.
Contact us

We try to answer all your questions within 48 hours.

This site is protected by reCAPTCHA Google Privacy Policy & Terms of Service apply.