Wie zijn wij?

MedischeScholing.nl is opgericht door Kasper Maltha (huisarts) en Richard Supheert (arts-onderzoeker onderwijs). Gedurende onze opleiding hebben wij een passie ontwikkeld voor educatie. Wij zijn van mening dat competentiegerichte nascholing van hoge kwaliteit, een voorwaarde is voor het onderhouden van de professionele vorming als zorgprofessional.

Alle zorgprofessionals, alle nascholingen, één zoekplatform

MedischeScholing.nl is een onafhankelijk initiatief dat we naast onze studie hebben opgericht met het doel om zorgcollega’s meer competentiegericht te laten zoeken naar (geaccrediteerde) scholing. Door op één platform alle beschikbare geaccrediteerde scholing te kunnen zoeken en vergelijken kunnen zorgprofessionals gerichter werken aan individuele leerdoelen.

Wat is MedischeScholing.nl?

Ons onafhankelijke platform is zowel een zoekmachine als een video-streamingplatform voor geaccrediteerde fysieke en online scholingen. MedischeScholing.nl geeft niet alleen een duidelijk overzicht van al het beschikbare accreditatie-onderwijs in Nederland en buitenland, maar biedt ook steeds vaker de mogelijkheid om de scholing live of on demand te streamen: een soort ‘Netflix voor zorgprofessionals’.

U zoekt bijvoorbeeld op onderwerp, prijs, afstand, aantal accreditatiepunten of bepaalde competenties naar nascholingen die aansluiten op uw leerbehoefte en u vindt gelijk de beschikbare opties van meerdere aanbieders. Vervolgens wordt u doorgestuurd naar de inschrijfpagina van de betreffende aanbieder of u streamt de scholing direct vanaf onze site. Als u ingelogd bent met uw MedischeScholing-account kunnen we het accreditatiepunt vaak automatisch bijschrijven. Onze organisatie is volledig onafhankelijk en wordt niet gesponsord met gelden afkomstig uit de farmaceutische industrie of door andere externe fondsen.

Waarom MedischeScholing.nl?

Het aanbod aan medische nascholing in Nederland is uitgebreid en wordt geleverd door (commerciële) organisaties met verschillende doelen en belangen. Daarnaast worden de cursussen aangeboden op verschillende websites en is er niet één duidelijk platform waar zorgprofessionals gericht kunnen zoeken naar geaccrediteerde nascholing die bij hen past. Daar hebben wij een oplossing voor gemaakt.

Met ons platform kunt u nascholing vinden over ieder gekozen medisch onderwerp, in een voor u gunstige tijdsperiode, op een door u ingestelde afstand, voor een gericht budget én vanaf een minimaal gekozen aantal accreditatiepunten. Alle beschikbare cursussen op deze website zijn geaccrediteerd en leveren dus een bijdrage aan uw kwaliteitsregistratie. U kunt op individueel niveau werken aan uw professionele competenties.

Transparantie

Transparantie vinden we belangrijk. In de toekomst willen we steeds meer achtergrondinformatie kunnen geven over de organisaties die nascholing aanbieden en reviews van cursisten plaatsen. Wat is de achtergrond van de docent en hoe is de inhoud van het programma vormgegeven? Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken bij het zoeken naar meer passend onderwijs. Uiteindelijk is ons doel om middels betere informatievoorziening de kwaliteit, transparantie en daarmee de effectiviteit van de nascholingen te verbeteren.

img

Onze visie

Ons platform is in de afgelopen 3 jaar explosief gegroeid. Sinds 2021 kunnen alle zorgprofessionals onze applicatie gebruiken. Hiermee hopen we zoveel mogelijk collegas te kunnen helpen in het vinden van de perfecte nascholing!

Richard Supheert, arts-onderzoeker

Uitgelichte cursussen

Sommige aanbieders kiezen ervoor om tegen betaling cursussen uit te lichten. Wanneer het gaat om een betaalde advertentie staat dit duidelijk bij de advertentie vermeld. Daarnaast lichten wij vanuit het redactionele team van MedischeScholing.nl ook regelmatig interessante cursussen uit, zoals een onbetaalde dienst waarvan we zien dat veel zorgprofessionals hier naar zoeken. Goede voorbeelden hiervan zijn onze COVID-webinars. Wanneer het gaat om een betaalde advertentie dan staat dit opnieuw duidelijk vermeld met de 'advertentie'-button.