MedicalScholing.nl in the Media
MedischeScholing lanceert nieuw platform

Op veler verzoek hebben we ons zoekplatform uitgebreid voor alle zorgprofessionals. Steeds meer beroepsverenigingen worden partner, waardoor we ons de komende jaren kunnen inzetten voor één onafhankelijk zoekplatform waarop je alle geaccrediteerde nascholing zoekt die aansluit op jouw individuele leerbehoefte.


Zorgprofessionals en vertrouwen in COVID-vaccins

Ruim 90% van de zorgverleners heeft vertrouwen in de werking van de COVID-19-vaccins. Dat is de uitkomst van een online enquête die is gehouden onder kijkers van een webinar over COVID-vaccins op woensdagavond 13 januari op MedischeScholing.nl. Het webinar werd georganiseerd door het ministerie van VWS, het RIVM, de Landelijke Huisartsen Vereniging en het Nederlands Huisartsen Genootschap in samenwerking met MedischeScholing.nl


NHG en LHV: ‘We slaan handen ineen met MedischeScholing.nl

Het livestream over COVID-19 van vorige week op MedischeScholing.nl, waaraan maar liefst 12.000 zorgverleners deelnamen, krijgt een vervolg. NHG, LHV en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen en nemen het initiatief voor een reeks van webinars in de komende weken.


RTL-nieuws over eerste editie COVID-19 live livestream

"Al bijna 10.000 artsen en huisartsen hebben zich aangemeld voor een online bijscholingscursus vanavond. Onder anderen viroloog Marion Koopmans en internist-viroloog Eric van Gorp zullen de andere artsen meer vertellen over het virus."


Grote belangstelling voor onze livestream

"Artsen kunnen vanavond een gratis online bijscholing volgen over covid-19, waarin sprekers als internist-viroloog Eric van Gorp en viroloog Marion Koopmans hen bijpraten over het SARS-CoV-2-virus. Inmiddels hebben zich al bijna tienduizend (huis)artsen en andere zorgverleners ingeschreven voor de livestream, laat mede-initiatiefnemer en arts Richard Supheert weten."


LHV startersdag 2019

Afgelopen zaterdag 5 oktober mochten we met ons team van MedischeScholing.nl op de LHV startersdag staan. Een paar honderd pas afgestudeerde huisartsen zocht op deze beurs naar allerlei hulpdiensten en tools om als startende huisarts alles op orde te krijgen en houden. Als partner van de LHV stonden we op het grote beursplein en hebben we veel enthousiaste jonge huisartsen gesproken. Het was de hele dag erg druk bij de stand en we kregen talloze positieve reacties over onze website en app. Wat ons betreft dus een groot succes en op naar het volgende huisarts-event!


Landelijk partnerschap LHV

MedischeScholing.nl en de LHV gaan nu samenwerken en hiermee de grote achterban van Nederlandse huisartsen als klankbord gebruiken om het platform nog verder te verbeteren. Beide organisaties zijn niet op bestuurlijk vlak aan elkaar verbonden: MedischeScholing.nl is en blijft altijd volledig onafhankelijk. We zullen telkens zoeken naar hoe we onze gedeelde visie kunnen versterken en daarmee collega’s een mooi platform kunnen bieden.


Review Huisarts & Wetenschap

" Deze website en bijbehorende app dienen een duidelijk doel en hebben daarmee ook potentie voor de Nederlandse huisarts: een duidelijk verzamelpunt van álle geaccrediteerde nascholingen. Cursussen die worden opgenomen op de site moeten geaccrediteerd zijn door het KNMG waarbij een van de voorwaarden is dat het onderwijs onafhankelijk is."


Farmaceuten, dokters en integriteit

" Artsen en farmaceuten zouden elkaar op een eerlijke manier moeten kunnen vinden en samenwerken aan goede vooruitstrevende zorg. Dat vergt lef en zelfreflectie; en ook integere farmaceuten en integere artsen."