LHV & MedischeScholing.nl

Logo LHV
Samenwerking LHV

15.000 huisartsen, 1500 aanbieders, 1 platform: MedischeScholing.nl

Dat is de visie die de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) deelt met MedischeScholing.nl. Het gezamenlijke doel is om huisartsen de kans te geven om meer competentie gericht te nascholen. MedischeScholing.nl wil het zo laagdrempelig mogelijk maken om een nascholing over een onderwerp te zoeken, vergelijken én te boeken zodat het precies aansluit op de leerbehoefte. Als zorgprofessional zijn we zelf verantwoordelijk voor het goed bijhouden en groeien in onze medische kennis: maar waar vind je die passende nascholing?

" De LHV verrichte grondig onderzoek tussen 3 soortgelijke zoekplatformen "

De LHV verrichte grondig onderzoek tussen 3 soortgelijke zoekplatformen om uiteindelijk een samenwerking aan te kunnen gaan met één platform op landelijk niveau. Hiervoor werd een onafhankelijke commissie aangesteld en werden meerdere huisartsen betrokken middels een enquête. De commissie en het huisartsenpanel werd gevraagd welke punten zij belangrijk vonden wat resulteerde in een beoordelingslijst van maar liefst 45 punten op het gebied van aanbod, gebruiksvriendelijkheid, techniek én omgeving.

" De LHV-commissie én het huisartsenpanel koos unaniem voor MedischeScholing.nl "

Wat positief bijdroeg is dat de huisarts naast via de website ook een gebruiksvriendelijke app kon gebruiken voor zowel Android (hyperlink) als IOS (hyperlink). Hiermee denkt MedischeScholing.nl aan de toekomst en regelen van vrijwel alle zaken via de smartphone en/of iPad. Het onderzoeksrapport/artikel stond o.a. in het vakblad 'de Dokter' en vind je hier: hyperlink.

" Een grote achterban van huisartsen als klankbord! "

MedischeScholing.nl en de LHV gaan nu samenwerken en hiermee de grote achterban van Nederlandse huisartsen als klankbord gebruiken om het platform nog verder te verbeteren. Beide organisaties zijn niet op bestuurlijk vlak aan elkaar verbonden: MedischeScholing.nl is en blijft altijd volledig onafhankelijk. We zullen telkens zoeken naar hoe we onze gedeelde visie kunnen versterken en daarmee collega's een mooi platform kunnen bieden.

" Iedere aanbieder is welkom "

MedischeScholing.nl is toegankelijk voor iedere aanbieder van nascholing zodat de huisarts een zo goed mogelijke afweging kan maken. De voorwaarde is wel dat alle te plaatsen nascholingen gekeurd en geaccrediteerd moeten zijn door de KNMG. Lees voor de voorwaarden ook onze 'transparantie verklaring'.

Samenwerking LHV