Deze cursus is verlopen

Wet zorg en dwang in de wijk

wzdWZD functionarisWzd-functionarisWet zorg en dwang

De wet zorg en dwang, lastige wet! Wie heeft welke rol en verantwoordelijkheid? Wat is de rol van de huisarts, van de SO, van de Wzd-functionaris? Wat is de rol van de casemanager, van de wijkzorg (verpleegkundige, verzorgende), van de POH? Welke rol hebben andere betrokken professionals, zoals ouderenadvies, apotheker? En wie kan ik wanneer raadplegen? Welke samenwerkingsafspraken zijn er in de regio gemaakt?

Gratis
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Apotheker
Accreditation in aanvraag
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
Accreditation in aanvraag
OA
Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
ABC1
Huisarts
Accreditation in aanvraag
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

De wet zorg en dwang, lastige wet! Wie heeft welke rol en verantwoordelijkheid? Wat is de rol van de huisarts, van de SO, van de Wzd-functionaris? Wat is de rol van de casemanager, van de wijkzorg (verpleegkundige, verzorgende), van de POH? Welke rol hebben andere betrokken professionals, zoals ouderenadvies, apotheker? En wie kan ik wanneer raadplegen? Welke samenwerkingsafspraken zijn er in de regio gemaakt?

Deze vragen worden beantwoord in de wijkbijeenkomst Wet Zorg en Dwang. Daarnaast gaan we met elkaar aan het werk om eigen werkafspraken in de wijk te maken. Dit doen we zo praktisch mogelijk, met zelf ingebrachte casuïstiek. Je gaat naar huis met duidelijke afspraken over jouw eigen rol, waar en wanneer je praktijksituaties bespreekt en wat je kunt verwachten van jouw collega’s in de wijk.

Voor wie is de wijkbijeenkomst bedoeld?

  • Huisartsen
  • POH’s
  • Wijkzorg
  • Casemanagers dementie
  • Ouderenadvies
  • SO
  • Apotheker
  • Verpleegkundig specialisten

Ben je ZZP-er?

Deze wijkbijeenkomsten worden mogelijk gemaakt en gefinancierd door de organisaties die aangesloten zijn bij de Alliantie Ouderenzorg. Ben je ZZP-er of werk je voor een andere organisatie in de regio en wil je toch aansluiten? Dit is mogelijk. Hiervoor wordt een bedrag van € 45,- achteraf gefactureerd.

Amstelland Zorg

admin@amstellandzorg.nl
310202044531
81, Bovenkerkerweg, Amstelveen, 1187XC