Deze cursus is verlopen

Proactieve zorgsymposium 'Als je begrijpt wat ik bedoel'

proactieve zorgplanningMultidisciplinairspecialist ouderengeneeskundehuisartsenMedisch specialistenverpleegkundig specialistenverpleegkundigenverzorgendengeestelijk verzorgersbeleidsmakers

Proactieve zorgplanning (PZP) krijgt binnen de zorg steeds meer aandacht. PZP is het vooraf goed doorspreken van wensen, behoeften en onzekerheden met de patiënt en alle betrokkenen over de toekomst bij ernstige ziekten of verhoogde kwetsbaarheid. Welke behandelingen zou iemand nog wel willen en welke niet meer? Maar ook: waar liggen de grenzen van de geneeskunde? Wat wil iemand nog weten over wat hem te wachten staat bij de behandeling, maar ook later als de stervensfase begint. PZP is niet één gesprek, maar een continu én dynamisch traject tussen de zorgverlener, de patiënt of cliënt en zijn naasten over actuele en toekomstige levensdoelen en keuzes die er te maken zijn.

159
In aanvraag
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 159
Opmerking :Leden van V&VN, NVDA en de NvPPO krijgen 10% korting. Studenten en vrijwilliger 75,00 euro.

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Apothekersassistent
Accreditation in aanvraag
5 Punten
KABIZ
Arts
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
5 Punten
ABAN
Omschrijving

Waarom?

Proactieve zorgplanning speelt zich af op alle terreinen van de zorg, zowel in de huisartsenpraktijk, in het verpleeghuis, maar ook in het ziekenhuis. Idealiter vindt PZP op tijd plaats, in de rust van de spreekkamer of tijdens een reguliere visite, soms gebeurt het veel te laat in acute situaties in het midden van de nacht op de spoedeisende hulp waarbij ‘onbekende’ dokters moeten beslissen of het nog wel zinvol is om naar de Intensive Care te gaan. De waarde van proactieve zorgplanning is groot, zo blijkt uit veel wetenschappelijk onderzoek en wordt binnen de zorg breed omarmd. Toch schuilt daar een gevaar in: want wordt PZP niet soms een doel op zich, in plaats van een middel om te streven naar de beste kwaliteit van leven.


Daarnaast liggen er grote uitdagingen op het gebied van communicatie en overdracht; beiden elementaire onderdelen van goede proactievezorg planning. Maar hoe krijgen we dat in Nederland beter voor elkaar? Hoe zorgen we ervoor dat afspraken en keuzes, die ook nog in de tijd kunnen veranderen, voor alle zorgverleners, 24 uur per dag zijn in te zien? Dus ook op de huisartsenpost of in het ziekenhuis aan de andere kant van het land tijdens een vakantie?


Voor wie?

Tijdens dit interactieve symposium zullen we de snelle opkomst van goede proactieve zorgplanning met al deze aspecten uitgebreid beschouwen. Het congres is multidisciplinair en bestemd voor zorgverleners uit alle lijnen van de zorg: specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorgers en ook beleidsmakers.


Het symposium is voor iedereen toegankelijk, ook voor patiënten en naasten.


Leden van V&VN, NVDA en de NvPPO krijgen 10% korting (wel Carend-account aanmaken bij 'Mijn Carend'). Studenten en vrijwilliger kunnen naar binnen voor 75,00 euro (alleen bij aanmelding via studentenmail adres. Bij misbruik van deze coulanceregeling zullen wij maatregelen moeten nemen).Wil je met drie of meer mensen naar het symposium, dan kan je op factuur (van je werkgever) betalen. Mail naar congres@carend.nl als je dit wil.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.