Deze cursus is verlopen

Mentale problemen bij meisjes | Middagsymposium

mentale problemenemotionele problemenjongerenmentale gezondheid

Op basis van onderzoek en recente ontwikkelingen bespreken we met welke problemen meisjes te maken hebben, welke factoren hun mentale welzijn kunnen beïnvloeden, en waar professionals in de zorg en in het onderwijs op kunnen letten.

300
3 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 300
Exclusief : btw

Beroepen

Orthopedagoog-generalist
3 Punten
NIPK&J/NVO
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
3 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
3 Punten
V&VN
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
3 Punten
NIPK&J/NVO
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
3 Punten
V&VN

Programma

Omschrijving

Uit onderzoek is gebleken dat veel jongeren te maken hebben met mentale problemen. Zeker onder meisjes in het voortgezet onderwijs zijn er in de afgelopen paar jaar aanzienlijk meer meldingen gemaakt van emotionele problemen. Meisjes geven bijvoorbeeld aan dat ze bang of somber zijn, zich zenuwachtig voelen en dat ze zich minder goed kunnen concentreren. Ook blijkt er vaker sprake te zijn van gedragsproblemen en hyperactiviteit in vergelijking met eerdere jaren. Wat is er precies met de jeugd aan de hand?

Op basis van onderzoek en recente ontwikkelingen bespreken we met welke problemen meisjes te maken hebben, welke factoren hun mentale welzijn kunnen beïnvloeden, en waar professionals in de zorg en in het onderwijs op kunnen letten. We vertellen je meer over co-rumineren onder meisjes en introduceren een preventieprogramma om overmatig co-rumineren te voorkomen. Verder zullen we dieper ingaan op angst- en depressieve symptomen bij meisjes en nemen we je mee in de STORM-aanpak. Ten slotte zal een jongere haar ervaringen delen, waarbij je de mogelijkheid hebt om het gesprek aan te gaan.

Tijdens deze middag zul je kennis en praktische handvatten krijgen, zodat jij als zorg- of onderwijsprofessional beter ingespeeld bent op het gedrag van adolescente meisjes.

 

Doelgroep

Psychologen, orthopedagogen, psychiaters, onderwijskundigen, docenten/leerkrachten, schoolmaatschappelijk werkers, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, POH-ggz en andere geïnteresseerden in het onderwerp mentale problemen bij meisjes.

Leids Congres Bureau B.V.

info@leidscongresbureau.nl
0715148203
144, Lammenschansweg, D, Leiden, 2321JX