Kwaliteitsverpleegkundige in de Gehandicaptenzorg

verpleegkundigekwaliteitsverpleegkundigegehandicaptenzorg

Bent u als verpleegkundige werkzaam in de gehandicaptenzorg en wilt u zich positioneren in deze relatief nieuwe functie in de sector? Dan is wellicht de functie van kwaliteitsverpleegkundige (in de gehandicaptenzorg) de volgende stap in uw carrière.

05 nov. 2024
16:00 - 18:00
1245
15 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1245
Inclusief : hand-outs, naslagwerk, heerlijke lunch en koffie/thee

Datum en locatie

05 nov. 2024
16:00
18:00
Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort
12 nov. 2024
16:00
18:00
Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort
19 nov. 2024
16:00
18:00
Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort

Beroepen

Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
15 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
15 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
15 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
15 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg
15 Punten
V&VN

Sprekers

Jorg Damen

Trainer/ advies
Jorg is arbeids- en organisatiepsycholoog en geeft al ruim acht jaar trainingen op het snijvlak van gedragsverandering, werk en psychologie. Jorg volgde een trainersopleiding aan de Universiteit Utrecht waar hij ook het vak communicatievaardigheden doceerde. Hij heeft veel ervaring met het geven en ontwikkelen van trainingen voor de zorg- en welzijnssector. Bij Medilex specialiseerde hij zich als senior congresmanager in aanspreekcultuur, zelfsturende teams en leiderschap in de zorg. Gedurende vier jaar was Jorg verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering van cursussen en congressen rondom deze thema’s. Tegenwoordig werkt hij fulltime als zelfstandig trainer vanuit zijn eigen bedrijf. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met trainingen, teamcoaching en lezingen rondom thema’s als aanspreekcultuur, communicatie, teamontwikkeling, omgaan met werkdruk en stress, emotiemanagement en positieve psychologie. Hij wordt vaak gevraagd door teams of organisaties om “de neuzen dezelfde kant op te krijgen”. Tot slot zet hij zich al meer dan tien jaar in voor verschillende maatschappelijke projecten en goede doelen zoals buurtbemiddeling in Utrecht. Jorg is analytisch, betrokken en heeft frisse ideeën over hoe organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen. Belangrijke kenmerken van zijn trainingen zijn humor, een directe maar positieve benadering en creatieve en interactieve werkvormen. Hierdoor kan hij mensen ‘wakker schudden’ en snel tot de kern van het probleem komen.

Ria van Haren

Adviseur, trainer en lead auditor ISO/ HKZ
Opgeleid als verpleegkundige (np), nu voornamelijk werkzaam als trainer en lead auditor ISO/HKZ vanuit haar bureau Isfet. Na haar studie bedrijfskunde jarenlang interim opdrachten in ouderzorgorganisaties uitgevoerd. Geeft nog regelmatig trainingen voor interne auditoren. Als beleidsadviseur nu werkzaam voor een aantal kleine zorgorganisaties. Jarenlang als adviseur voor het Netwerk Cliëntenraden presentaties verzorgd over nieuw beleid en ontwikkelingen in de (ouderen) zorg. Zij vindt het waardevol om alle opgedane kennis en ervaring te delen met organisaties en cursisten.
Omschrijving

Steeds meer (kwaliteits)verpleegkundigen gaan aan de slag in de gehandicaptensector. Enerzijds als schakel tussen artsen en begeleiders, en anderzijds als verbinder tussen managers en begeleiders. Hun inzet omvat bijvoorbeeld het waarborgen van medicatieveiligheid, het optimaliseren van dossiers en het analyseren van incidenten.


Bent u als verpleegkundige werkzaam in de gehandicaptenzorg en wilt u zich positioneren in deze relatief nieuwe functie in de sector? Dan is wellicht de functie van kwaliteitsverpleegkundige (in de gehandicaptenzorg) de volgende stap in uw carrière.


Een kwaliteitsverpleegkundige heeft een veelzijdige functie om ervoor te zorgen, samen met de teams, de zorgkwaliteit te verbeteren. Deze cursus sluit aan bij het nieuwe kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg 2023-2028*.


De cursus is speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen in de gehandicaptenzorg die zich willen richten op kwaliteitszorg.


Kwaliteit omvat diverse aspecten van uw vakgebied. Tijdens deze cursus krijgt u actuele kennis, tips en handvaten over:

  • Vormgeven aan uw rol als kwaliteitsverpleegkundige - een belangrijke schakkel tussen (huis)arts (VG) en begeleiders
  • Zicht en grip krijgen op kwaliteit - wat verstaan we onder goede zorg en hoe weten we of we die bieden?
  • Het generieke kompas benutten als basis voor kwaliteitszorg
  • Methodisch werken met de PDCA-plus cyclus
  • Weerstand overwinnen en draagvlak creëren voor uw ideeën en plannen
  • Het benutten van reeds beschikbare wetenschappelijk - en practice based kennis en zorginnovaties
  • Leren van elkaar – wat doen collega's uit andere instellingen?
  • Incidenten en calamiteiten herkennen en hoe hiermee om te gaan – de rol van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd
  • Samenwerkings- en communicatievaardigheden – hoe werkt u effectief samen en hoe communiceert u helder zowel cliënten als hun naasten, collega's en het team?
  • Nieuwe vaardigheden om effectief te coachen en feedback te geven aan uw collega's


Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR