De tweedaagse ENA gecertificeerde ENPC Provider, 5e editie leert je het kind met een trauma of acute ziekte nauwkeurig te beoordelen en bijbehorende interventies toe te passen.
Het doel van deze training is om het proces van Medicatietoediening te trainen met de volgende onderdelen: medicatieproces, medicatieveiligheid, het uitzetten van medicatie, medicatietoediening, hulpmiddelen medicatietoediening, medicatiegroepen, medisch rekenen.
Het doel van deze training is om het proces van slikproblemen (dysfagie) te trainen met de volgende onderdelen: Anatomie/Fysiologie, het slikproces, slikproblemen (dysfagie), kenmerken slikproblemen (dysfagie), gevolgen slikproblemen (dysfagie), verschijnselen verstikking, eerste hulp bij verstikking, lichamelijke aandoeningen bij dysfagie, slikproblemen bij verstandelijke beperking, adviezen slikproblemen, slikscreening, IDDSI, hulpmiddelen bij slikproblemen, producten bij slikproblemen en 3D food printing.
Werk jij met hart en ziel voor je vak? dan is Hart voor je Vak precies wat je nodig hebt!
Gedurende 2 dagen bieden wij een volledig verzorgd programma dat niet alleen inhoudelijk verrijkt, maar ook energie geeft voor je dagelijks werk.
We zijn verheugd om u te verwelkomen voor de 25e editie van het Nederlands-Vlaams Doelencongres Infertiliteit, Gynaecologie en Obstetrie. Hét toonaangevende evenement in de wereld van de gynaecologie, fertiliteit, echoscopie, verloskunde, seksuologie, urologie en aanverwanten specialismen zal plaats vinden van 26 tot en met 28 maart 2025 in De Doelen te Rotterdam.
Ruim vier op de tien jongeren kampen met psychische klachten als somberheid en angst. Psychische klachten zijn voor kinderen en jongeren moeilijk bespreekbaar – ze willen geen aanstellers zijn of een aparte behandeling krijgen. Een aanzienlijk gedeelte van de piekeraars vervalt in een serieuze depressie. Onder jongeren is suïcide doodsoorzaak nummer één. Hoe ontstaat een depressie bij jongeren? Hoe kunt u als behandelaar zo effectief mogelijk uw kennis en kunde inzetten om deze jongeren te helpen? En hoe zorgt u dat uw patiënt gezond blijft op de lange termijn?
Op 27 maart verwelkomen we je graag op de LangerhansTop, waar we naast onderwerpen over diabetesbehandeling ook ingaan op aspecten binnen het cardiovasculair-renaal-metabool syndroom. Het programma biedt een inspirerende mix van plenaire lezingen en interactieve workshops, waarbij praktijkgerichte kennis en verdieping centraal staan.
Tijdens de LangerhansTop op 27 maart duiken we diep in onderwerpen zoals de behandeling van diabetes en het cardiovasculair-renaal-metabool syndroom. Het programma bestaat uit boeiende plenaire sessies en praktijkgerichte workshops die je nieuwe inzichten en tools geven voor in de praktijk.
Hoe begeleid en ondersteun je cliënten met (complexe) traumaproblematiek? In deze cursus leer je mensen herstelondersteunende zorg te bieden die aansluit bij de fasen van traumabehandeling, ook wanneer zij niet in staat zijn hun trauma te verwerken. Met deze kennis en vaardigheden draag je eraan bij dat je cliënten hun leven - met verwerkt of onverwerkt trauma - weer zo goed mogelijk kunnen oppakken.
Het is de enige training waarin je én de zes ACT veranderstrategieën leert kennen en toepassen, én een kader krijgt waarmee je gedrag kunt analyseren en gegronde interventies kunt ontwerpen. En dat alles in één en hetzelfde beeld(taal) dat je tijdens je gehele behandeling of begeleiding kunt gebruiken. Hierdoor kunnen de strategieën veel effectiever ingezet worden en maak je gebruik van de volledige potentie van ACT. Tegelijkertijd kun je met het model de verandering die je cliënt doormaakt, meten en zichtbaar maken.
Uitgangspunt in deze workshop is het kunnen hanteren van een gespreksinstrument voor het bespreken van angst voor terugkeer kanker. Je ontvangt een toelichting op het voorkomen van angst en het herkennen en signaleren van angst. Ook zal de gespreksmethode worden uitgelegd, waarna je er actief mee gaat oefenen.
Het doel van de training tiltechnieken is het bijscholen van de inzichten en vaardigheden ten aanzien van de tiltechnieken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: fysieke belasting, beleidsspiegel, mobiliteitsklassen, Katz-index, hulpmiddelen bij transfers, draaischijf, Sara Stedy, glijzeil, tillift.
In deze workshop ontvang je informatie over de werking van het brein (bij ziekte) en de invloed van helpende en belemmerende gedachten en overtuigingen tijdens het weer oppakken van het leven na kanker, of tijdens het leven met de ziekte. Daarnaast ga je oefenen hoe je gedachten bespreekbaar kan maken en patiënten kan ‘uitdagen’ om hun gedachten te heroverwegen.
Op 27 maart van 20:00 tot 21:00 uur bespreekt een panel de recente ontwikkelingen en behandeluitdagingen bij Acute Myeloïde Leukemie (AML). Aan de hand van interactieve casuïstiek behandelen zij actuele vraagstukken en geven zij praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.