Deze cursus is verlopen

Nederlandse Long COVID Dag 2024

covidcovid-19zorg na covidlong covid

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de 1ste Nederlandse Long COVID Dag die plaats zal vinden in Amersfoort op vrijdag 19 april 2024. Wij bieden op deze belangrijke dag een interessant en educatief programma voor (para-) medische professionals uit alle disciplines die betrokken zijn bij de diagnose en zorg van Long COVID patiënten in Nederland. De organisatie van deze dag wordt verzorgd door Virology Education en Stichting Long COVID, in samenwerking met een multidisciplinair comité van experts. Het programma zal bestaan uit plenaire sessies, break-out sessies en er zal veel ruimte zijn voor vragen en discussie. We hopen u op 19 april 2024 te ontmoeten!

185
In aanvraag
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 185

Beroepen

Ergotherapeut
Accreditation in aanvraag
EN
Fysiotherapeut
Accreditation in aanvraag
KNGF, KRF
Internist
Accreditation in aanvraag
NIV
Kinderarts
Accreditation in aanvraag
NVK
Longarts
Accreditation in aanvraag
NVALT

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %

Sprekers

Annemarie Wensing

Voorzitter
MD, PhD, University Medical Center Utrecht, the Netherlands

Frits Rosendaal

Voorzitter
MD, PhD, Leids Universitair Medisch Centrum, Nederland
Omschrijving

Long COVID is een multisysteemaandoening die wordt ervaren door ongeveer 10-20% van de mensen die besmet zijn met SARS-CoV-2. Meer dan 200 symptomen zijn geassocieerd met verschillende organen, wat de variabiliteit in klinische manifestaties en de complexiteit van het coördineren van zorgtrajecten onderstreept.

De ziektelast wordt onvoldoende onderkend, wat de noodzaak benadrukt om het bewustzijn te vergroten en de dialoog tussen medisch professionals, experts en de maatschappij te bevorderen. Zo kunnen we de persoonsgerichte zorg te verbeteren en de aanzienlijke impact die COVID op lange termijn heeft op de gezondheid, de economie en de samenleving verminderen.

Geleid door de principes van patiëntgerichte zorg, is de Nederlandse Long COVID Dag gericht op het bevorderen van de dialoog tussen alle relevante belanghebbenden, van het maatschappelijk middenveld en een breed scala aan zorgverleners die zich bezighouden met langdurige COVID-zorg tot vooraanstaande Nederlandse wetenschappers, om multidisciplinaire oplossingen te bevorderen.


Doel van deze dag

- Bewustwording (het probleem kwantificeren)

- Symptoomherkenning

- Zorgverleners stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen

- Kennis - wat werkt wel, wat werkt niet (practice-based experience op dit moment)

- Interdisciplinaire samenwerking stimuleren

- Leren hoe patiënten te ondersteunen, welke opties er zijn

- Kaders/perspectieven bieden voor de patiënt

- Long COVID in het kader van post-infectueuze aandoeningen plaatsen (bijv. MECVS)

- Informeren over leads voor de toekomst


Leerdoelen

- Het ontwikkelen van een hoogwaardig programma voor de Nederlandse medische gemeenschap om te leren over de geschiedenis, huidige kennis, mogelijkheden en toekomstperspectieven voor Long COVID om zodanig hun patiënten optimaal te kunnen ondersteunen en te begeleiden.

- Het betrekken van alle initiatieven en partijen zodat het symposium breed wordt gedragen

- Het informeren van de medische gemeenschap en de patiënten over de doelstellingen van de verschillende initiatieven en het perspectief dat ze mogelijk kunnen bieden.

Virology Education

Virology Education aims at supporting the medical community in the process of discovering, researching, treating and ultimately curing infectious diseases. Our activities include the initiation and organization of real-time and online platforms for international interchange, knowledge-sharing and education for medical professionals.
Info@virologyeducation.com
31302307140
106, Biltstraat, Utrecht, 3572BJ