Deze cursus is verlopen

Slaapproblemen: meer dan apneu alleen!

Symposium voor zorgprofessionals
slaapapneuslaapapneusyndroomslaapproblemenslaapSlaapstoornisseninsomnia

Naast slaapapneu bestaan er nog vele andere slaapproblemen. Niet zelden hebben mensen last van een combinatie hiervan. De ApneuVereniging wil de kennis hierover verbreden. Dit symposium trapt af met de thema’s ‘slapeloosheid’ en ‘blijvende vermoeidheid’. Wat zijn oorzaken, welke behandelingen zijn er en wat is de relatie met slaapapneu?

100
3-4 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 100
Opmerking :€ 60,- Vrienden, bedrijfsleden en donateurs; Het symposium is gratis voor MAR-leden, vrijwilligers, medewerkers en ereleden.

Beroepen

Kno-arts
3 Punten
KNO
Longarts
4 Punten
NVALT
Neuroloog
12 Apr 2024
13 Apr 2024
4 Punten
NVN
Physician Assistant
12 Apr 2024
13 Apr 2024
4 Punten
NVN, NVALT
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
12 Apr 2024
13 Apr 2024
4 Punten
V&VN

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 20 %

Sprekers

Lisette Venekamp

Spreker
longarts-somnoloog en medisch directeur van het Nederlands Slaap Instituut – spreekt over de huidige inzichten in de behandeling van insomnia en OSA – COMISA.

Barbara Mulder

Spreker
arbeids- & organisatiepsycholoog, trainer, slaap- en balansexpert, vertelt meer de behandeling van insomnia: Cognitieve gedragstherapie bij slapeloosheid (CGTi).

Natasja van der Laan

Spreker
managing director van onderzoeksbureau Verian (voorheen Kantar Public) deelt de resultaten van een grootschalig tevredenheidsonderzoek onder duizenden slaapapneu-patiënten.

Johan Verbraecken

Spreker
longarts, somnoloog en medisch coördinator van het Multidisciplinair Slaapcentrum – Universitair Ziekenhuis Antwerpen – spreekt over de zin en onzin van wearables voor slaapmonitoring.
Omschrijving

Voor wie:

(Bedrijfs)artsen (longziekten, neurologie en KNO), tandartsen, specialistisch verpleegkundigen (longen, POH somatiek/ praktijkverpleegkunde en laboranten en longfunctieanalisten klinische neuro fysiologie.


Annuleren

Bent u om welke reden dan ook verhinderd? Tot 1 april kunt u per mail kosteloos annuleren. Daarna retourneren wij geen inschrijfgeld, ook niet bij ziekte, aangezien we dan al kosten hebben gemaakt. U kunt zich wel altijd laten vervangen door iemand anders.

Annulering of vervanging graag doorgeven aan de congresorganisatie, via secretariaat@apneuvereniging.nl

ApneuVereniging

manager@apneuvereniging.nl
0345470020
134, Postbus, Doorn, 3940AC