Deze cursus is verlopen

Verlieskunde in de verloskundige praktijk.

zwangerzwangerschapgeboorterouw

In deze training draait het erom rouw en verlies te leren begeleiden op een manier die bij jou past. Je leert met een “verliesbril” kijken naar wat je tegenkomt in je praktijk, van intake tot nacontrole.

565
16 Punten
Online
Webinar
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 565
Inclusief : lunch(niet bij online), boek en reader
Exclusief : btw

Beroepen

Verloskundigen
16 Punten
KNOV
Omschrijving

Als de toekomst van je client een andere wending neemt en in plaats van geluk rouw komt wordt er een ander beroep op je deskundigheid gedaan. Ongemerkt kan het zien van de rouw van anderen je diep raken of gevoelens van tekortschieten oproepen.

De tweedaagse training `Verlieskunde in de verloskundige praktijk` is toegespitst op het begeleiden van verlies situaties rondom zwangerschap en geboorte van een kind. Het moment dat jij contact hebt met het gezin. Dit kan ook een minder voor de hand liggende verlieservaring zijn of een verlies betreffen die al langer geleden plaats heeft gevonden. Eigenlijk alles waarmee de zwangere jouw spreekkamer in komt.

Na de training zul je rouw en verliesreacties herkennen en weten hoe je er adequaat mee om kunt gaan. Als verloskundige ben je gewend om met allerlei situaties en allerlei mensen om te gaan. Voor de meesten is een gesprek voeren en tot de kern komen dus geen enkel probleem. Als het gaat om het begeleiden van rouw en verlies is er echter nog iets anders nodig om echt helpend te zijn. Wat dat is leer je in deze training.  

De training is dynamisch van opzet. Theorie, het oefenen van praktijksituaties en zelfreflectie wisselen elkaar steeds af. 


Training vind plaats nabij Apeldoorn.

Rouw Rondom Geboorte

Rouw rondom geboorte organiseert en ontwikkelt trainingen en masterclasses voor professionals in de geboortezorg. Daarnaast kunnen ouders persoonlijke begeleiding krijgen of een geboortecursus volgen wanneer zij weer zwanger zijn na eerder verlies.
info@rouwrondomgeboorte.nl
0633960202
7, Kouwenaarsweg, Vaassen, 8172EB