Deze cursus is verlopen

Intervisie: Empowerment voor praktijkopleiders van vio’s (MIO)

intervisieinzichtenonderzoekencyclusdeskundigbevorderingkleine groepverloskunde

Een intervisie-reeks is een vorm van deskundigheidsbevordering die tot doel heeft nieuwe inzichten te verwerven. Deze intervisiereeks bestaat uit 3 bijeenkomsten. De data zie je hieronder.

210
9 Punten
Online
Intervisie
Webinar

Prijzen

Regulier € 210

Beroepen

Verloskundigen
19 Jan 2023
15 Jun 2023
9 Punten
KNOV

Competenties

Samenwerken 30 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %

Sprekers

Ina Bastiaans

Senior-docent Academie Verloskunde Maastricht

Susanne Besseling

Senior-docent Academie Verloskunde Maastricht

Doelen

Je voelt je gesterkt in het opleiden van verloskundigen.

Je bent je bewust van je eigen onderliggende motivaties voor jouw handelwijze bij studentbegeleiding.
Je ontwikkelt nieuwe inzichten die je zelf doen opbloeien in je professionele ontwikkeling.
Je ontwikkelt nieuwe inzichten in de begeleiding van vio’s die hen empowert om tot bloei te komen in hun professionele ontwikkeling.
Je ontwikkelt praktische vaardigheden om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk.

Programma

Omschrijving



In ons magazine Onder Handen heb je al kunnen lezen hoe belangrijk de rol van praktijkopleider in het werkveld is. Soms gaat die rol jou makkelijk af en soms kost dit bakken vol energie. Vanuit onze ervaring en contacten weten we dat er, ondanks alle goede bedoelingen, soms fricties ontstaan tijdens stages. Door samen met collega’s te reflecteren op dergelijke ervaringen kun je je eigen patronen en die van je vio leren herkennen en begrijpen. Hierdoor ontstaan er mogelijk oplossingen waardoor je in dergelijke, toekomstige situaties een empowerende aanpak kunt gaan hanteren om zo jezelf en de vio tot volle bloei te laten komen. Zo werk je toe naar een win-win situatie.


Binnen het opleidingsinstituut Leven Lang Leren van de Academie Verloskunde Maastricht bieden we een nieuw cursusaanbod aan die jou als praktijkopleider kan helpen met deze aanpak.


Intervisie

Een intervisie-cyclus is een vorm van deskundigheidsbevordering die tot doel heeft nieuwe inzichten te verwerven. Dit gebeurt door het gestructureerd onderzoeken van de beroepservaringen en in een vaste, kleine groep collega’s (max 8). Het grootste leereffect wordt bereikt door op regelmatige basis samen te komen in een vaste intervisiegroep. Wederzijds vertrouwen is een voorwaarde voor dat leren en het bereiken van een bepaalde diepgang. De intervisie begeleider werkt toe naar een sfeer waarin deelnemers zich open kunnen stellen om te delen en vragen te stellen aan elkaar.

Academie Verloskunde Maastricht

Academie Verloskunde Maastricht leidt studenten op tot verloskundigen. Daarnaast biedt het centrum Leven Lang Leren AVM bij- en nascholingen voor professionals.
info@av-m.nl
31433885407
60, Universiteitssingel, Maastricht, 6229ER