Deze cursus is verlopen

Mastercourse: Safety First in de Implantologie, Digitale Procedures voor Immediate Placement en Immediate Loading Concepten door Detlef Hildebrand

gebitmondzorgbehandelentanden

Detlef Hildebrand zal in zijn lezing, samen met zijn tandtechnieker Andreas Kunz (Master Dental Technician), diverse klinische casussen van edentate patiënten met vaste of uitneembare protheses op MegaGen AnyRidge implantaten met je doornemen aan de hand van uitgebreid en goed gedocumenteerd (beeld-) materiaal.

1150
In aanvraag
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1150

Beroepen

Tandarts
Accreditation in aanvraag
KRT
Omschrijving

De functionele en esthetische rehabilitatie van een edentate patiënt met tandheelkundige implantaten is een grote uitdaging. Voordat we gaan implanteren moeten functionele, parodontale, tandheelkundige en esthetische problemen worden geëvalueerd. Daarnaast moet er een perfect behandelplan worden ontwikkeld, waarbij prothetisch gedreven implantologie uiteindelijk het doel is. Allereerst moet de botmorfologie, inclusief bothoeveelheid en botkwaliteit, worden vastgesteld. In geval van extreme botresorptie zijn mogelijk verschillende soorten van botaugmentatie nodig.


Al jaren is er een alternatieve implantaatbehandeling mogelijk: het plaatsen van 4-6 implantaten, meestal in de anterieure regio, stelt ons in staat de posterieure gebieden met geringe bothoeveelheid te vermijden. Detlef Hildebrand zal laten zien hoe hij dit aanpakt.


Door de procedures zijn we soms in staat om, naast de chirurgische ingreep, ook een direct belastende prothetische ingreep uit te voeren. Patiënten met een uitstekende botkwaliteit en -hoeveelheid kunnen worden behandeld met niet-geanguleerd geplaatste implantaten en suprastructuren die direct na de ingreep geplaatst kunnen worden.

MegaGen Benelux BV

Wij zijn actief op het gebied van tandheelkundige implantologie en bieden producten aan voor restauratieve tandheelkunde en bot- en weefselregeneratie.
info@megagen.nl
888484100
24, Schijfstraat, Oisterwijk, 5061KB