Deze cursus is verlopen

Porseleinen facings

facingfacingsporseleinporseleinenesthetischeesthetiekesthetische restauratiedigital smile designdsd

De wetenschappelijke basis als ook het praktisch oefenen van alle stappen komt uitgebreid aan bod.

1950
16 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1950

Beroepen

Tandarts
03 Sep 2021
02 Sep 2024
16 Punten
KRT
Omschrijving

Minimaal invasieve tandheelkunde staat steeds meer in de belangstelling. Nieuwe technieken en materialen maken het mogelijk om ondanks minimale weefselafname toch duurzame en esthetische restauraties te maken.


Zijn porseleinen facings een alternatief voor een volledige kroon en hoe kunnen we minimaal invasief werken met porselein? In deze 2-daagse cursus zal worden ingegaan op alle aspecten van de partiële indirecte restauratie in het front.


Om te beginnen staan we stil bij het plannen van de restauraties. Daarbij komt het Digital Smile Design, in combinatie met een mock-up ter sprake. Daarnaast komen zaken als indicatie, het prepareren en immediate dentin sealing uitgebreid aan bod. Tenslotte wordt het plaatsen van de partiële restauratie stap voor stap behandeld.


Op fantoommodellen kan de cursist alle facetten van de behandeling oefenen. Daarbij zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de behandelmicroscoop.

Centre Innovative Dental Education

Het CIDE is een hypermodern cursuscentrum in een van de mooiste wijken van Den Haag. Wij maken theoretische en praktische kennis toegankelijk voor tandartsen en tandarts-specialisten.
desk@cide.nl
0703607430
23, Groot Hertoginnelaan, Den Haag, 2517EB