MBT en Crisis

MBTcrisiscrisissituatiesMBT-interventiesMBT-cursusMBT-model

Crisishantering is een belangrijk onderdeel van MBT behandelingen. In deze training leert u hoe er vanuit het MBT-model wordt gekeken naar crisis en hoe de hantering van crisissituaties vanaf de start van de behandeling een plek krijgt.

31 mei 2024
09:15 - 17:00
495
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 495
Inclusief : cursusmateriaal en accreditatie

Datum en locatie

31 mei 2024
09:15
17:00
Keizerstraat 5, 4811HL, Breda

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Orthopedagoog-generalist
Accreditation in aanvraag
NIPK&J/NVO
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NVvP-psych

Sprekers

Ad Gerritsen

Trainer

Doelen

Na het volgen van deze training:

Kunt u een crisis begrijpen vanuit een mentaliserend kader
Kent u de principes van crisishantering
Kent u de risico-factoren voor crisis
Weet u hoe om te gaan met een oplopende crisis en een crisis
Kunt u interventies toepassen die het mentaliserend vermogen bevorderen
Weet u hoe de tegenoverdracht in relatie tot de crisis te hanteren
Weet u wat te doen na een crisis
Omschrijving

Crisishantering is een belangrijk onderdeel van MBT behandelingen. In deze training leert u hoe er vanuit het MBT-model wordt gekeken naar crisis en hoe de hantering van crisissituaties vanaf de start van de behandeling een plek krijgt. Daarbij is er veel aandacht voor voorspellend werken, het doen van risico-inschattingen, het werken met een (MBT) Signaleringsplan en het inschatten van de verschillende fasen bij een crisis. Elke fase kent eigen specifieke interventies waarmee tijdens de training geoefend wordt. De mentale toestand van de patiënt, inclusief de sociale context voorafgaand aan de crisis, geeft richting aan de wijze waarop effectief met een (oplopende) crisis kan worden omgegaan.

De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Door middel van rollenspellen zullen MBT-interventies geoefend worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er meerdere trainers aanwezig zijn zodat in kleine groepen kan worden geoefend. De training biedt voldoende ruimte en veiligheid om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.


Programma

De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Door middel van rollenspellen zullen MBT-interventies geoefend worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er meerdere trainers aanwezig zijn, zodat in kleine groepen kan worden geoefend. De training biedt voldoende ruimte en veiligheid om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Voor deze training maken we gebruik van het online platform. U ontvangt twee maanden voor aanvang van de training een inlogcode die toegang geeft tot het platform.

Op het platform staan de voorbereidingen, het programma en het benodigde cursusmateriaal. Wij adviseren u om tijdig in te loggen zodat u voldoende tijd heeft om u voor te bereiden op de training.

De Viersprong

De Viersprong is een topklinische derdelijns instelling met ruim vijf jaar specialistische kennis op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen.
viersprongacademy@deviersprong.nl
0887656200
2, De Beeklaan, Halsteren, 4661EP