Deze cursus is verlopen

Emotionally Focused Individual Therapy

emotionally focused therapy

In deze 6-daagse training leer je om te werken met EFIT en hoe je EFT ook kan toepassen wanneer je werkt met individuen.

25 apr. 2024
09:30 - 17:00
1925
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1925

Datum en locatie

25 apr. 2024
09:30
20 sep. 2024
17:00
Stadsplateau 2, 3521AZ, Utrecht

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Psychotherapeut
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Systeemtherapeut
Accreditation in aanvraag
NVRG
Omschrijving

In deze 6-daagse training leer je om te werken met EFIT en hoe je EFT ook kan toepassen wanneer je werkt met individuen. 

EFIT of Emotionally Focused Individual Therapy is de individuele variant van EFT zoals we deze kennen voor koppels. Deze therapie is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson (Johnson, 2009 & 2019) en heeft dezelfde therapeutische doelstelling als EFT voor koppels: we helpen cliënten gewaar te worden hoe ze gevangen raken in zichzelf bevestigende patronen. De hechtingstheorie is de leidraad om de binnenwereld van de cliënt te begrijpen. De relatie met de therapeut als hechtingsfiguur is het middel om via enactments te komen tot een corrigerende emotionele ervaring.

EFIT helpt cliënten te bewegen van een meer defensieve en rigide manier naar een meer flexibele manier van kijken naar zichzelf en anderen. Cliënten leren hun emoties op een nieuwe manier te ervaren waardoor hun beeld van zichzelf en dat van anderen kan veranderen. De helende respons van de therapeut is hierin van groot belang. Dit leidt ertoe dat ze zich op een nieuwe manier met zichzelf en belangrijke anderen kunnen verbinden. EFIT heeft dus net als EFT zowel een intrapsychische als interpersoonlijke focus.

Deze training is een ICEEFT-erkende opleiding. Daarnaast is deze training eveneens een geweldige kans om ook je EFT-werk met koppels te verdiepen!

Stichting EFT

Veel therapeuten zijn al gegrepen door het gedachtegoed en de werkwijze van EFT: met de focus op emoties en hechting de verbinding tussen mensen zodanig herstellen dat hun liefde weer alle ruimte kan krijgen. Een vorm van therapie waar je als procesbegeleider een veilige omgeving biedt waarin empathie en menselijkheid centraal staan. Ook iets voor jou?
info@eft.nl
0859022836
7, Stadsplateau, Utrecht, 3521AZ