Deze cursus is verlopen

Dive & Marine Life Support 2023

Yachting edition
duikenduikgeneeskundeartsengeneeskunde

Stel je eens voor: een blauwe lucht, een mooi briesje, warme zon en het azuurblauw van de Adriatische zee… plus, jij en wij – terwijl we ons bezig houden met expedition & wilderness medicine zeilend aan boord van een aantal prachtige jachten, afgewisseld met duiken. Wat een geweldige combinatie!!

2295
18 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2295

Beroepen

Anesthesioloog
18 Punten
ABAN
Arts
18 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
18 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
18 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
18 Punten
ABAN
Omschrijving

De Dive & Marine Life Support (DMLS) cursus laat je kennis maken met essentiële onderdelen uit de duikgeneeskunde, maritieme geneeskunde, “sea survival”, spoedeisende- en wildernisgeneeskunde. Je leert o.a. acute en levensbedreigende aandoeningen met relatie tot zeezeilen en andere watersporten te voorkomen en herkennen. Ook leer je om de eerste behandeling te initiëren.


We zeilen langs de Kroatische kust, beginnend en eindigend in Sukošan, Kroatië (bij Zadar) en de jachten zullen onze thuisbasis zijn gedurende de gehele cursus. Als onderdeel van de cursus werk je aan boord en help je ook met het zeilen van de boten.


Een groot gedeelte van de cursus bestaat uit praktische workshops op en rond het water. Experts zullen lezingen geven over onder andere scheepsgezondheidszorg, trauma op zee, reizigersgeneeskunde, (patho)fysiologie van duiken, verdrinking, hypothermie, behandeling van steken/beten door zeedieren, search & rescue bij ongevallen op het water en maritieme communicatie.


De DMLS is gericht op medici en paramedici, werkzaam in alle specialismen, die affiniteit hebben met zeezeilen, duiken en/of andere watersporten. Ook voor (aanstaande) scheepsartsen is dit een cursus die je niet mag missen!


Duiken is een (niet verplicht) onderdeel van de cursus. Indien je niet kan duiken, kun je deelnemen aan verschillende alternatieve activiteiten aan boord of in het water.


Het doel van de Dive & Marine Life Support is om jou, als medicus en watersportliefhebber, praktische en potentieel levensreddende kennis en vaardigheden te leren gebruiken op en rond het water.

Outdoor Medicine

info@outdoormedicine.org
12, Stadshaven, Woudrichem, 4285AZ