Voeding en medicijnen
Voeding kan de werking van medicijnen beïnvloeden, maar medicijnen kunnen ook effect hebben op de absorptie en het metabolisme van voedingsstoffen en de voedingsstatus beïnvloeden. Het is belangrijk dat zowel artsen, diëtisten als apothekers aandacht besteden aan deze interacties.150
12 Punten
E-learning
Prijzen
Regulier € 150
Beroepen
Diëtist
25 Feb 2022
26 Feb 2026
12 Punten
NVD
Omschrijving
Kennis over positieve en negatieve interacties tussen voeding, voedingsstoffen en voedingsstatus enerzijds en medicijnen anderzijds, maakt het mogelijk uw patiënt beter te adviseren.
Leerdoelen nascholing
Kennis over positieve en negatieve interacties tussen voeding, voedingsstoffen en voedingsstatus enerzijds en medicijnen anderzijds, maakt het mogelijk uw patiënt beter te adviseren.
Na het volgen van deze module bent u in staat:
- aan te geven welke interacties tussen voeding en medicijnen kunnen optreden;
- aan te geven hoe medicijnen de voedselinname kunnen beïnvloeden;
- aan te geven hoe voeding en voedingsstatus een positieve en/of negatieve invloed kunnen uitoefenen op de medicijnwerking en het optreden van bijwerkingen;
- te benoemen welke interacties er kunnen optreden tussen kruidensupplementen en medicijnen;
- te benoemen welke interacties er kunnen optreden tussen voedingssupplementen en medicijnen;
- te benoemen hoe medicijnen invloed uitoefenen op de vitamine- en mineralenstatus en hoe de vitamine- en mineralenstatus de medicijnwerking beïnvloedt;
- aan te geven van belangrijke medicijngroepen welke invloed zij hebben op de voeding, voedingsstoffen, voedingsstatus en het darmmicrobioom;
- aan te geven wat u moet doen als u interacties en/of bijwerkingen ontdekt of vermoedt;
- aan te geven welke rol interacties tussen voeding en medicijnen kunnen spelen in gepersonaliseerde voedingsadviezen en binnen de diëtistenpraktijk in het algemeen en in uw diëtistenpraktijk in het bijzonder.
VoedingOnline
VoedingOnline biedt onafhankelijke voedingsinformatie aan voor diëtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals.