Deze cursus is verlopen

Basiscursus Schematherapie

psycholoogpsychotherapeutenpsychotherapeutSchematherapiepsychotherapiegedragspatronenBasiscursus Schematherapieernstige psychische stoornissen

Vanuit Oktober Supervisie wordt in 2022 een cursus Schematherapie basis gegeven. Deze cursus is een 4-daagse basiscursus Schematherapie. Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen. Oorspronkelijk is de therapie ontwikkeld als behandeling van (borderline) persoonlijkheidsproblematiek, maar inmiddels ook effectief gebleken bij andere stoornissen en problemen.

950
25-26 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 950
Inclusief : (incl. lunch)

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
25 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
25 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
26 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
26 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
26 Punten
FGzPt
Omschrijving

Schematherapie helpt de cliënt om de oorsprong van disfunctionele gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit de jeugd (‘oud zeer’) op patronen en het dagelijkse leven worden onderzocht. Het doel van de therapie is om de cliënt te laten voelen wat zijn of haar behoeften zijn, te verwerken wat hij of zij is tekort gekomen en om op een gezondere manier te leren reageren op behoeftes, problemen en frustraties. Hierdoor veranderen niet alleen het gedrag, maar ook gedachten en gevoelens.


In deze basiscursus wordt aandacht besteed aan diagnostiek en indicatiestelling binnen de schematherapie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het werken met schema’s en modi en de toepassing van cognitieve en experientiele technieken. De therapeutische relatie en het concept limited reparenting staan centraal. Er wordt vooral veel praktisch geoefend, zowel met elkaar, als met een mede-psycholoog die de clientenrol op zich neemt.


Om optimaal gebruik te maken van de cursus, is het wenselijk dat cursisten werken met cliënten waarbij schematherapie of schemagerichte technieken kunnen worden toegepast.

Oktober Supervisie

info@oktobersupervisie.nl
0628066541
4, Garenhof, Noordwijk, 2201LR