Masterclass 2 - SI profiel maken

Sensorisch profielklinisch redeneren

Masterclass 2 is bedoeld om je huidige kennis rondom het klinisch redeneren op te frissen en te verdiepen naar de huidige state of art rondom het maken van onderzoekshypotheses. Maar we leren je vooral op basis van jouw eigen casuïstiek een Sensorisch profiel te maken. Dit doen we door gebruik te maken van het pijlenschema en ‘Een Ton Vol’. De Masterclasses zijn toegankelijk voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten, vanuit alle werkvelden.

13 mrt. 2025
09:30 - 16:00
350 - 550
20 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 350 - 550

Datum en locatie

13 mrt. 2025
09:30
16:00
De Holle Bilt 1, 3732HM, De Bilt

Beroepen

Diëtist
20 Punten
ADAP
Ergotherapeut
20 Punten
ADAP, EN
Huidtherapeut
20 Punten
ADAP
Logopedist
20 Punten
ADAP, NVLF
Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)
20 Punten
ADAP

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Je doet al onderzoek naar de sensorische informatieverwerking. Maar toch blijf je stoeien met de interpretatie van je onderzoeksresultaten. Het maken van een concreet behandelplan en het geven van advies is lastig. Herkenbaar? Dan kun je nu je kennis extra verdiepen en oefenen.


Na het volgen van onze e-learning ga je tijdens de contactdag met een docent het maken van een Sensorisch profiel oefenen.


Aan de hand van je onderzoek gegevens (anamnese, Sensory Profile, vragenlijsten, observatie en onderzoek) oefenen we met de oorzaak-gevolg koppeling naar je hulpvraag. We halen de kennis van sensorische informatieverwerking en klinisch redeneren op en gaan praktisch aan de slag. Je brengt tevens een eigen casus in. We leren je werken met het pijlenschema en de tool ‘Een Ton Vol’. We werken met docenten met ervaring in elke doelgroep en een onderscheid per doelgroep in de e-learning. 


Deze masterclass is geschikt voor paramedici in het verleden al een SI-opleiding gedaan hebben en behoefte hebben aan verfrissing en verdieping. Er is 1 verdiepende contactdag. We geven deze lesdag in gemengde groepen voor alle paramedici die met kinderen werken en voor paramedici die met volwassenen en ouderen werken. We gaan echter wel soms in groepen uiteen. De lesdag bereid je voor middels een PDF e-learning. Je zult ongeveer 12 uur aan zelfstudie en opdrachten besteden. Op deze manier kun je in je eigen tempo goed je kennis opfrissen en kunnen we samen op de contactdag het redeneren verdiepen en vertalen naar de praktijk. De e-learning bestaat uit een mix van informatie uit boeken die je wellicht nog moet aanschaffen, aangeleverde artikelen, filmmateriaal, doe-opdrachten, casuïstiek en toetsvragen. 

Wil je alle masterclasses volgen, dat kan! Je verfrist dan je gehele kijk op sensorische informatieverwerking, van hulpvraag, onderzoek tot behandeling. Je krijgt bij afname van deze 3 masterclasses een korting op het totaalbedrag. Interesse? Schrijf je dan in voor het product ‘Drie masterclasses’.

Sensory Lab Academy

Wij zijn Angela en Karen en samen zijn we Sensory Lab Academy! Een jong en dynamisch opleidingsinstituut met laagdrempelige, maar inhoudelijke up-to-date cursussen en opleidingen voor diverse doelgroepen.
info@sensorylab.nl
0853013894
13, Heerestraat, Leeuwarden, 8911LC