Deze cursus is verlopen

Medische Ethiek 2024

DIVERSITEIT IN DE ZORG, van cultuursensitief tot genderstereotiep
ethiekMedische Ethiekcultuursensitief werkencultuursensitiefCultuursensitieve zorgintercultureelgendersensitieve zorgGenderdiversiteit

Diversiteit krijgt steeds meer aandacht in de maatschappij en zo ook in de zorg. Dit is terecht, want zowel in de samenwerking met collega’s als de interactie met patiënten spelen achtergrond en diversiteit een belangrijke rol. Tijdens deze 16e editie van het Voorjaarssymposium Medische Ethiek zullen de sprekers het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belichten.

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
3 Punten
ABAN
Arts
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
3 Punten
ABAN
Omschrijving

Hebben wij als zorgprofessionals voldoende aandacht voor en kennis van diversiteit? Tegen welke problemen lopen wij, onze collega's en onze patiënten aan? Kunnen wij blinde vlekken bij onszelf ontdekken? De eerste spreker benadrukt het belang van het (h)erkennen van culturele verschillen in de medische praktijk. De sprekers na de pauze delen hun kennis en ervaring en dagen u uit om meer inclusieve, en dus betere opleiders en dokters te worden.


Graag wisselen we met u van gedachten over dit actuele en boeiende thema.

LET OP: De bijeenkomst vindt plaats in het Flonk Hotel (het vroegere Best Western Plus Hotel) en niet in het Martini Ziekenhuis. U kunt uw auto voor het hotel gratis parkeren.

Martini Ziekenhuis / Martini Academie

D.Hessels@mzh.nl
1, Van Swietenplein, Groningen, 9728NT