Deze cursus is verlopen

Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag

emotionele ontwikkelingenemotionele ontwikkelingemotionele problemenprobleemgedragoverprikkelingstressstress bij kinderen

Emotionele ontwikkeling is een belangrijke invalshoek om probleemgedrag te verklaren en te begrijpen. Deze cursus is bedoeld voor academici die werkzaam zijn in de zorg en in hun werk te maken hebben met ernstig en langdurig probleemgedrag. We gaan in op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van emotionele ontwikkeling. De cursus wordt inhoudelijk verzorgd door het CCE.

19 apr. 2024
09:00 - 17:00
1245
24-37.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1245
Inclusief : Lunch en digitale literatuur.
Exclusief : boek (circa €20)

Datum en locatie

19 apr. 2024
09:00
18 jun. 2024
17:00
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
31 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
31 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
31 Punten
FGzPt
Jeugdzorgwerker
25 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
25 Punten
SKJ

Sprekers

Matthijs Heijstek

Docent

drs. Angelique Peters

Docent
Angelique Peters is als ortho­peda­goog-generalist werk­zaam bij Reinier van Arkel in Vught en als consulent verbonden aan het CCE. Tevens is zij systeem­thera­peut (i.o.).

drs. Hester Tilstra

Docent
Hester Tilstra heeft peda­go­gische weten­schappen gestudeerd (specialisatie orthopedaogogiek/doctoraal behaald) en is aangesloten bij het NIP. Hester is werk­zaam als coordinator bij de CCE.

drs. Gerrit Vignero

Docent
Drs. Gerrit Vignero werkt 30 jaar als ortho­peda­goog in MPC Terbank in Leuven. Hij ontwik­kelde het model van ‘De draad tussen cliënt en ouder/bege­leider’ waarover hij publiceert (uitgeverij Garant) en waaraan hij vorming geeft.
Omschrijving

Het concept ‘emotionele ontwikkeling’ is in de Nederlandse gehandicaptenzorg ingeburgerd. Het gedachtegoed van zowel Heijkoop als Došen is zeer bekend.

In deze cursus komen verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling aan bod. Je gaat op een interactieve manier de dialoog hierover voeren. Het accent in deze cursus ligt op het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling. Je leert om zelf een mening te vormen over de verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling.   

De docenten beschikken over zowel theoretische als praktijkgerichte expertise. Deze cursus gaat uit van de visie van CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) op probleemgedrag. Deze cursus is mede gebaseerd op de uitgebreide kennis en ervaring die CCE heeft opgedaan tijdens haar consultaties aan professionals die dagelijks te maken hebben met cliënten met ernstig en aanhoudend probleemgedrag.

Online lessen

Deze uitvoering vindt deels klassikaal plaats en deels online, meestal via Zoom. Ook in de online lessen is veel ruimte voor interactie, werken in subgroepjes etc. De accreditaties zijn zoals vermeld. Bekijk ook de veelgestelde vragen over online onderwijs.

Wat leer je?

Je krijgt kennis en handvatten aangereikt over nieuwe ontwikkelingen en verschillende concepten rondom emotionele ontwikkeling en invalshoeken in relatie tot probleemgedrag, van de kritiek daarop en van het geboden alternatief. Je bent in staat kritisch te kijken naar dit concept. Tevens kun je beargumenteerd overwegen hoe en wanneer dit concept het beste aansluit bij je eigen werkpraktijk.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS