Deze cursus is verlopen

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment TherapyacceptancecommitmentACTTherapy

Je ontdekt in deze cursus dat ACT niet zozeer gaat over begrijpen en technische therapeutische vaardigheden, maar over een andere manier van in het leven staan die nieuwe perspectieven en wegen opent.

825
0-29 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 825
Inclusief : digitale literatuur en lunch
Exclusief : boek (ongeveer € 45)

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
VGCt
Gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
29 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
29 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
29 Punten
FGzPt
Omschrijving

Hoe kan een mens zijn innerlijke negatieve ervaringen honoreren? Dat is de kern van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ervaar de zes kernprocessen rondom psychologische flexibiliteit van ACT zelf en leer ze overdragen aan je cliënten. Je ontdekt in deze cursus dat ACT niet zozeer gaat over begrijpen en technische therapeutische vaardigheden, maar over een andere manier van in het leven staan die nieuwe perspectieven en wegen opent.


In deze cursus is het allereerst de bedoeling om de 6 verschillende kernprocessen van ACT zelf te ervaren door middel van experiëntiële oefeningen, verhalen, metaforen en paradoxen. Deelnemers worden aangemoedigd op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, die iets buiten de eigen comfort-zone liggen en die helpend zijn. Dit is belangrijk omdat ACT niet zozeer in eerste instantie een beroep doet op 'begrijpen' en 'technische therapeutische vaardigheden', maar meer een andere manier van in het leven staan is die nieuwe perspectieven en wegen opent. Vanuit deze eigen doorleefde ervaring kunnen de processen ook overgedragen worden aan cliënten.


RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
6, Oudenoord, UTRECHT, 3511BS