Deze cursus is verlopen

Vertaalslag van (ggz-)diagnostiek naar praktisch handelen in het basisonderwijs

leerstoornissenontwikkelingsstoornissenKind en jeugdbasisonderwijsggz

Met de invoering van het passend onderwijs volgen meer leerlingen dan voorheen les binnen het reguliere onderwijs. Er is sprake van een verzwaring van de populatie en vergroting van de diversiteit binnen de klas. Dit vraagt binnen en buiten de klas veel van een school. Vaak wordt de expertise vanuit de jeugdzorg of ggz gevraagd. Diagnostiek kan meer inzicht geven in de aard en ernst van de problematiek maar een vertaalslag is nodig om meer inzicht te krijgen in de onderwijsbehoeften.

320
6 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 320
Inclusief : digitale literatuur
Exclusief : boek (ongeveer € 45)

Beroepen

Jeugdzorgwerker
6 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
6 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
6 Punten
SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
6 Punten
NIPK&J/NVO

Sprekers

drs. Immy Valk

Docent
Immy Valk is ortho­peda­goog. Zij is steeds op zoek naar de combinatie van de theorie en de prak­tijk in de klas. Ze heeft als coordinator leer­lingenzorg bij cluster 3 gewerkt en op een reguliere basisschool als ortho­peda­goog. Nu werkt ze een dag per week als ortho­peda­goog op een VO school en werkt ze vanuit haar prak­tijk op ver­schil­lende basisscholen en voortgezet onder­wijsscholen. Daarnaast neemt ze onder­zoeken af bij leer­lingen en geeft ze teamvoorlichtingen aan ver­schil­lende onder­wijsteams.

Nienke van Wanrooij MSc

Docent
Nienke van Wanrooij is Orthopeda­goog Generalist en werk­zaam bij Universum, school voor speciaal basis­onder­wijs.
Omschrijving

Kinderen met specifieke onderwijsbehoeften vragen veel van de deskundigheid van onderwijsprofessionals in het basisonderwijs. Met deze cursus vergroot je je kennis en vaardigheden op dit gebied. Je leert diagnoses vertalen naar concrete onderwijsbehoeften en krijgt praktische handvatten om deze leerlingen nog beter te begeleiden en tot leren te brengen.


Deze cursus wordt gegeven door een Gz-psycholoog uit de SGGZ die veel ervaring heeft in het scheidingsvlak tussen onderwijs en GGZ, en een orthopedagoog/psycholoog met een eigen praktijk voor onderwijsbegeleiding met veel expertise in het basisonderwijs.

Wat leer je?

Je vergroot je vaardigheden en kennis en krijgt praktische handvatten om in de dagelijkse praktijk van het basisonderwijs leerkrachten te begeleiden in de omgang met en het aansluiten op kinderen met specifieke onderwijsbehoeften.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS