Deze cursus is verlopen

Basiscursus ACT (5 dagen)

Acceptance & Commitment TherapybasiscursusACT

Leer de 6 kernprocessen van Acceptance & Commitment Therapy (ACT) toe te passen in de klinische praktijk. In 5 dagen beheers jij de kern van ACT en kan je cliënten middels ervaringsgerichte therapie toe laten werken richting psychologische flexibiliteit.

895
30-80 Punten
Online
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 895

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
80 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
80 Punten
Registerpl
Cognitief gedragstherapeut
30 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
30 Punten
VGCt
Gezinshuisouder
80 Punten
Registerpl

Sprekers

Monique Bekker

Sociaal psycholoog
Onze docent Monique is opgeleid als sociaal psycholoog en is NIP geregistreerd Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Monique werkt onder andere als ACT-lerarenopleider en is lid van de Opleidingscommissie van de ACBS BeNe.

Petra van Doorn

Psycholoog
Petra is een ervaren psycholoog NIP en supervisor ACT. Ze is werkzaam in haar eigen praktijk waar ze volwassenen en ouderen behandelt. Naast ACT werkt zij ook met EMDR en CGT en is gespecialiseerd in angst en trauma.
Omschrijving

Waarom kiezen voor de 5-daagse Basiscursus ACT?

  • Verrijk je kennis met de filosofische achtergrond en wetenschappelijk onderbouwde basis van ACT. Verken innovatieve behandelmethoden en ondersteun je aanpak met solide inzichten.
  • Ervaar de kracht van het ACT-model in de praktijk. Verwerf hands-on ervaring met de klinische processen, en leer doeltreffende vragen stellen die cliënten vooruit helpen
  • Ontwikkel professionele vaardigheden om te werken met het ACT-model. Leer hoe je de 6 kernprocessen kunt inzetten: Hier en Nu, Zelf als Context, Defusie, Acceptatie, Waarden en Toegewijd Handelen.
  • Stimuleer de bereidheid/aanvaarding en waardegerichte activiteiten bij je cliënten met gerichte interventies en en begeleid hen op weg naar psychologische flexibiliteit.

Wat kun je verwachten van de 5-daagse Basiscursus ACT?

Tijdens deze geaccrediteerde 5-daagse opleiding ontdek je het ACT-model van psychologische (in)flexibiliteit. De essentie van ACT is het nastreven van wat echt belangrijk is in je leven en het accepteren van onvermijdelijke obstakels zonder dat ze je belemmeren. ACT is een transdiagnostische cognitieve gedragstherapie gericht op het vergroten van psychologische flexibiliteit – het vermogen om aanwezig te zijn, je open te stellen en te handelen volgens je waarden.

Als therapeut is het essentieel om zelf open te staan voor deze fundamenteel menselijke processen. Daarom zul je tijdens de cursus deelnemen aan ervaringsgerichte oefeningen om zelf de effecten van ACT te ervaren. Zo leg je niet alleen een solide theoretische basis, maar ontwikkel je ook je eigen ACT-vaardigheden door ervaringsgericht leren.

Vlokhoven Opleidingen

Wij zijn iedere dag hard aan het werk om de beste opleider binnen de GGZ te zijn. Dat doen we door innovatief onderwijs te bieden waar jij als professional direct mee aan de slag kunt. Gericht op de klinische praktijk en de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied.
info@vlokhovenopleidingen.nl
310850041801
7, Charles Petitweg, A5, Breda, 4827HJ