Deze cursus is verlopen

DUOdagen

DUOdagenburn-outburn-outklachtenzelfzorghuisartsenzorg

Wil jij een leerzame en leuke dag met je collega’s uit de regio niet missen? Schrijf je dan nu in voor de Duodagen Noord-West Utrecht (RegioZorgNU) op 17 en 18 april 2024. Voor huisartsen en POH GGZ.

125 - 250
6 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 125 - 250
Opmerking :Huisartsen € 250,- POH’s € 250,- AIOS € 125,-

Beroepen

Huisarts
6 Punten
CvAH
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
6 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
6 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
6 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
6 Punten
LV POH-GGZ
Omschrijving

Programma


Woensdag 22 november: kijkje in de toekomst

We beginnen de dag met tech-filosoof Rens van der Vorst. Hij neemt ons mee in zijn kijk op digitalisering: de voor- en nadelen, wat betekent het voor de maatschappij, wat doet het met ons als mensen?

Daarna vertelt RegiozorgNU-CMIO Pieter Harms welk digitaal laag hangend fruit je als huisarts kan plukken en waar quick wins te behalen vallen. 

’s Middags ontvangen we Pieter Jansen, huisarts en grondlegger op het gebied van oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk. Niet de vraag ‘Waar wil je vanaf?’ maar de vraag ‘Waar wil je naartoe?’ staat centraal bij de oplossingsgerichte aanpak. En dat werkt goed in de praktijk.

We sluiten af met een uur speeddaten met specialisten. Tijdens dit uur komen verschillende stellingen aan bod over het thema van de dag.


Donderdag 23 november: ouderenzorg en artrose

In het ochtenddeel ontvangen we Detlef van der Velde, traumachirurg in het St. Antonius ziekenhuis. We gaan met hem in gesprek over wel of niet opereren na een heupfractuur. Hij deelt daarbij inzichten uit zijn recente onderzoek. Met Herman Schreurs, voorheen zorgbemiddelaar en tegenwoordig POH ouderen, verkennen we de ingewikkelde wereld achter de afkortingen als ELV, WLZ, PGB, GRZ. Wat moet je als huisarts en/of POH-ouderen hiermee? Verder gaan we oefenen met vallen en opstaan in het kader van valpreventie, onder leiding van fysiotherapeut Annemiek Vonk.

Na de lunch wordt naast de kaderarts bewegingsapparaat André de Vries je ervaren welke oefeningen er mogelijk zijn om artroseklachten te verminderen. Dit onderdeel wordt theoretisch ondersteund door orthopedisch chirurg Martijn van Dijk van het St. Antoniusziekenhuis.

We sluiten af met een uur speeddaten met specialisten. Tijdens dit uur komen verschillende stellingen aan bod over het thema van de dag.

RegiozorgNU

d.woortman@regiozorgnu.nl
50, Atoomclub, Utrecht, 3542AB