Deze 3-daagse geaccrediteerde cursus behandelt geneeskundige disciplines tm. basisarts-niveau. Praktisch benaderd zonder academische hoogstandjes of de nieuwste snufjes. De cursus is bedoeld voor huisartsen die de stof willen herhalen en andere eerstelijns gezondheidswerkers (verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners en iedereen die zich wil verdiepen). Er wordt begonnen met cardiologie waarbij de meest relevante onderwerpen worden besproken qua kliniek , diagnostiek en behandeling. Daar electrofysiologie vaak als een lastiger onderwerp wordt beschouwd wordt hier iets meer aandacht aan gegeven.
ACT in Actie biedt een 5-daagse geaccrediteerde basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) aan. Tijdens deze cursus leg je een gedegen theoretische basis, en maak je door ervaringsgericht leren ook zelf kennis met de verschillende ACT-oefeningen.
De Netwerkintake is ontwikkeld in het UMC Utrecht door prof. dr. Floortje Scheepers. Zij heeft een vernieuwende kijk op psychisch lijden en mentaal welbevinden en heeft haar visie verwerkt in een praktische tool die contextueel werken en positieve gezondheid vertalen naar het intakegesprek. Met de komst van het nieuwe integraal zorgakkoord en het Kader passende zorg, waar de Netwerkintake naadloos op aansluit, zien we dat de Netwerkintake aan terrein wint. Om mee te gaan in de voorgeschreven veranderingen van ´de nieuwe GGZ´ is de Netwerkintake een ´must´.
Ademen is een vitale functie. De laatste jaren komt het besef steeds meer terug dat een gezonde ademhaling niet alleen belangrijk is voor een gezond lichaam maar ook nauw verbonden is met onze gevoelens, emoties en mentale functie. In deze uitgebreide cursus bieden we je veel wetenschappelijke én praktische kennis over de ademhaling. Op basis van het zelf ervaren en aanleren van diverse ademinterventies leer je ademoefeningen gericht in te zetten voor jezelf en de cliënt.
Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu gaat om het krijgen van een ziekte, het meemaken van een burn-out of depressie, het zien van een ongeluk, een echtscheiding, verlies van baan of andere ellende, het kan allemaal heftig en ingrijpend zijn. Maar toch kunnen deze moeilijke tijden of ellende uiteindelijk je leven positief transformeren. Vaak wordt gedacht dat je na deze gebeurtenissen altijd kwetsbaar blijft of op je grenzen moet blijven letten. Soms is dat zeker nodig, maar in veel gevallen is dat niet nodig. Je kunt er juist van groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap wordt dit fenomeen PostTraumatische Groei genoemd, een andere benaming voor 'what doesn't kill you, makes you stronger'.
In deze 2-daagse cursus maak je kennis met de methode Geweldloos Verzet. Wanneer de kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich in toenemende mate machteloos voelen, kan deze methode helpen om vicieuze cirkels te doorbreken.
Elke seconde telt bij een hartstilstand. Door te investeren in een reanimatiecursus, kun je jaren aan iemands leven toevoegen. Onder begeleiding van een instructeur leer je tijdens deze reanimatiecursus hoe je een harstilstand herkent en wat je moet doen als iemand bewusteloos is.
Leer zelfstandig de meest voorkomende klachten afhandelen
Wil jij jouw werkzaamheden uitbreiden? Wil je de druk op het spreekuur van de huisarts verlagen? Als Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) kun je daarbij helpen. Tijdens de opleiding tot Spreekuur Ondersteuner Huisarts leer je zelfstandig vijftien veelvoorkomende klachten af te handelen. Dat geeft meer variatie, uitdaging, verdieping en verantwoordelijkheid in je werk. Je leert ingangsklachten behandelen op het gebied van KNO, wonden, bewegingsapparaat en kleine kwalen. Hierdoor heeft de huisarts meer tijd voor complexere problematiek. Win-win dus! Voor elk consult dat je als SOH afneemt mag je de gebruikelijke consulttarieven rekenen. Zo worden de kosten van de opleiding snel terugverdiend.
Wij nodigen u van harte uit voor een inspirerende online nascholing waarin wij u kennis laten maken met de tool Check Oorzaken Overgewicht. Deze tool omvat een vragenlijst die uw patiënt kan helpen om zijn of haar overgewicht beter
te begrijpen
Toepassing in handelingsgerichte diagnostiek bij leer- en gedragsproblemen
In de diagnostiek rondom leerproblemen en sociaal-emotionele problematiek wordt vaak gewerkt met gestandaardiseerde vragenlijsten, tests en toetsen. Wist je echter dat een observatie in de klas, op de speelplaats of in de groepsetting vaak een ander perspectief kan geven op de gesignaleerde problemen.
Gedragsdeskundigen blijken in de praktijk observaties weinig in te zetten.
In deze cursus leer je hoe je observaties systematisch onderdeel kan maken van je diagnostische proces.
Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten.
Hoe maak je in de beperkte behandeltijd van de generalistische basis-ggz gedragsverandering mogelijk? Maak kennis met kortdurende interventies uit de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Je ervaart de zes kernprocessen van ACT en zet de eerste stappen in de toepassing van de methodiek. Daarmee kunnen mensen leren hun gevoelens en gedachten te aanvaarden en keuzes te maken op basis van hun persoonlijke wensen en waarden.
Ontdek tijdens deze praktijkgerichte training hoe je met Positieve CGT het optimistisch denken bij kinderen en adolescenten kunt stimuleren en hun welbevinden kunt verbeteren. Leer over theoretische achtergronden en praktische werkvormen die je direct kunt inzetten in de begeleiding van jongeren en jezelf.