Deze cursus is verlopen

Verslavingsstoornissen

verslavingszorgverslavingsrisicoverslavingverslavingsproblemenomgaan met verslavingverslavingsproblematiekVerslavingsstoornissen

Wij mensen hebben niet genoeg aan de dagelijkse sleur. Het leven kan soms moeilijk en beangstigend zijn zodat we een vorm van troost en rust, weg van de dagelijkse beslommeringen zoeken. Waarom ben je verslaafd?

195
9 Punten
Online
Nascholing
Webinar

Prijzen

Regulier € 195
Inclusief : Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee
Exclusief : Lunch, boeken, parkeergeld

Beroepen

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
9 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
9 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
9 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
9 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Helma Jonkers

Trainer
Omschrijving

De Psychoanalyse noemt dit fenomeen: ” Regressie in dienst van het zelf” en  zij behoort tot de noodzakelijke fundamentele behoeften van ons mens zijn. Maar deze behoefte kan ook destructieve gevolgen hebben.

Verklaringsmodellen waarom de ene mens gevoeliger zou zijn een verslaving te ontwikkelen dan de andere zijn nog onvoldoende wetenschappelijk inzichtelijk gemaakt. Vooralsnog lijken het onderzoek naar de genetische factoren maar ook de leertheorie ingangen voor een behandeling te geven. Duidelijk is dat een verslaving op welk gebied dan ook intensieve geïntegreerde zorg behoeft.

Toepassing en meerwaarde

Alhoewel verslaving beschouwd wordt als een ‘hersenziekte met destructief gedrag’ richten we ons vooral op mogelijke psychische oorzaken. Aan de hand van voorbeelden in de praktijk en bewustwording van eventuele morele belemmeringen. Door meer inzicht te krijgen zal het belang van een behandeling voor cliënten meer waarde verkrijgen.

Werkwijze

Aan de orde komt de theoretische kennis met betrekking tot verslavingen en de oorzaken. Deze worden uitgediept aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en met ruimte voor eigen casuïstiek , (praktijk)ervaring en discussie in de groep alsook enkele praktisch gerichte oefeningen.

Doel 

Deze training is erop gericht om inzicht te krijgen in het verschijnsel verslaving en de oorzaken daarvan en welke behandelingen kunnen worden ingezet. Het vrijelijk kunnen bespreken van allerlei aard kan de therapeutische praktijk zeer ten goede komen.

Deze scholing kan gevolgd worden voor bij- en nascholing voor de Psychosociale Basiskennis.

Bijscholing instituut voor Therapeuten

info@bivt.nl
0251222210
75, Koningstraat, a, Beverwijk, 1941BB