MICRONEEDLING

praktijkhuidtherapeutenparamedicicellenbehandelinginvloedenmicroneedling

Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van microneedling en staan we stil bij de verschillende cellen die je met deze behandeling kunt beïnvloeden.

12th Nov 2022
00:00 - 02:00
289
13 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 289
Includes : scholingsmateriaal, lunch, koffie/thee, toetsing en certificaat.

Date and Location

12 Nov 2022
00:00
02:00
Kameryck Kamerik Oortjespad, 3

Professions

Huidtherapeut
Date on request
13 Points
NVH
Description

In de praktijk zijn we continu opzoek naar behandelmethoden die indicaties als littekens, striae, hyperpigmentatie, huidveroudering en rosacea doeltreffend en veilig kunnen behandelen met een minimale downtime. Microneedling is een methode die hier veel voor wordt ingezet. Maar hoe kunnen we microneedling het beste inzetten in de dagelijkse praktijk? En wat is de wetenschappelijke onderbouwing van deze behandeling?


Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van microneedling en staan we stil bij de verschillende cellen die je met deze behandeling kunt beïnvloeden. De belangrijkste indicaties en contra-indicaties worden toegelicht. Per indicatie bespreken we hoe je microneedling kunt inzetten om voor verbetering te zorgen.


De behandelparameters die doorslaggevend zijn voor een goed resultaat komen aan bod. Op basis van de literatuur wordt gekeken wat de invloed is van de naaldlengte en productgebruik. Ook kijken we naar de gewenste en ongewenste huidreacties en hoe je hierop kunt anticiperen. Alle ins en outs die je nodig hebt om een optimaal behandelplan op te stellen worden behandeld.

HUYD

Cursussen & Opleidingen voor huidprofessionals
info@huydexpertise.nl
3, Oortjespad, Kamerik, 3471HD