Regievoering voor gedragswetenschappers

gedragswetenschappersRegievoeringsamenwerkenleadership

Hoe geef je leiding aan een divers samengesteld team zoals een buurt- of wijkteam? Deze cursus geeft je handvatten om collega's met uiteenlopende eigenschappen en werkwijzen aan te sturen en de regie te voeren, ook in complexe situaties. Daarnaast ontdek je hoe je jezelf stuurt: in een-op-een contact, in een groep en binnen een netwerkorganisatie. Met deze kennis en vaardigheden sta je zelfverzekerd aan het roer van je team.

13 mei 2024
09:30 - 16:30
795
18 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 795
Inclusief : lunch en digitale literatuur
Exclusief : eventuele boeken

Datum en locatie

13 mei 2024
09:30
17 jun. 2024
16:30
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht

Beroepen

Jeugdzorgwerker
18 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
18 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
18 Punten
SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
18 Punten
NIPK&J/NVO

Sprekers

Moniek Coorn-Baaij MSc

Docent
Moniek Coorn-Baaij is werk­zaam als Klinisch Psycholoog binnen de specialis­tische jeugd ggz.

drs. Andries Schilperoord

Docent
Andries Schilperoord is GZ-Psycholoog en als behan­delaar werk­zaam in de kinder- en jeugd­psychia­trie. Daarnaast is hij als prog­ram­maleider gedrags­weten­schappers werk­zaam bij een grote Jeugdzorg organi­satie.
Omschrijving

Van gedragswetenschappers wordt in de huidige praktijk in toenemende mate verwacht dat zij naast inhoudelijk deskundig ook vaardig zijn in samenwerken en het aansturen en begeleiden van teams. In de huidige context van de (jeugd)hulpverlening ontstaan steeds meer netwerkorganisaties, zoals bijvoorbeeld de buurt- en wijkteams. Binnen teams spelen meestal verschillen in leeftijd, kennis en ervaring van medewerkers. Vooral bij netwerkorganisaties is vaak sprake van professionals die afkomstig zijn van verschillende organisaties. Dit geeft een heel eigen dynamiek die tot al dan niet complexe begeleidingsvraagstukken leidt. Deze cursus biedt handvatten om collega's en teams adequaat aan te sturen en regie te voeren, ook in complexe situaties.

Wat leer je?

Je leert omgaan met verschillen binnen teams, zelfsturing, houding en attitude. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag hoe je jezelf stuurt per situatie: op persoonsniveau, op groepsniveau en binnen een netwerkorganisatie. Je leert globaal teams binnen de ketenzorg als sociaal systeem te benaderen en als professional verschillende en elkaar aanvullende perspectieven binnen de ketenzorg in te nemen.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS