Adem-, Bewustwordings- en Ontspanningsoefeningen

ademoefeningenbewustwordingsoefeningenontspanningsoefeningenontspanningademhalingABOABO-oefeningen

ABO-oefeningen volgens de Methode Bersma/Van der Mee.

08 mei 2024
10:00 - 17:00
1181.25
16-34.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1181.25
Inclusief : Studiemateriaal, verzorging en locatiekosten

Datum en locatie

08 mei 2024
10:00
19 jun. 2024
17:00
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht

Beroepen

Ergotherapeut
34.5 Punten
EN
Fysiotherapeut
30 Punten
KNGF, CZN
24 Punten
KRF
Logopedist
34.5 Punten
NVLF
Oefentherapeut
34.5 Punten
VvOCM

Sprekers

Danielle Bersma

Fysiotherapeut
Danielle Bersma is fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en osteopathie voor dieren. Tevens is zij directeur van Samsara Yoga Opleiding. Ademhaling en ontspanning hebben al 30 jaar haar belangstelling.

Loes van der Mee

Yogadocent
Loes van der Mee (MSc.) is yogadocent aan de Samsara Yoga Opleiding. Zij is gestalttherapeut en heeft daarnaast 40 jaar ervaring als coach in het beroepsonderwijs en als docent Nederlands en communicatieve vaardigheden.

Doelen

Je hebt meer inzicht in de complexiteit van adembeïnvloeding.
Je kent de effecten en therapeutische mogelijkheden van bewustwording (mindfulness) en ontspanning.
Je kent een oefenprogramma waarmee je cliënten met uiteenlopende klachten kunt behandelen.
Je begrijpt de neurologische complexiteit van de nervus phrenicus en het therapeutisch spectrum waarbinnen je ABO-oefeningen indiceert, uitvoert en evalueert.
Omschrijving

Stress kan grote invloed hebben op het herstel van je cliënt. Met deze cursus ontdek je een duurzame oplossing tegen stress en de gevolgen ervan. In de bijeenkomsten staan ademhalings-, bewustwordings- en ontspanningsoefeningen (ABO) centraal. Als behandelaar krijg je meer inzicht in de complexiteit van adembeïnvloeding. Door praktische oefeningen en casuïstiek leer je de effecten van bewustwording (mindfulness) en ontspanning en de therapeutische mogelijkheden ervan. Door deze praktische aanpak kun je meteen met de aangeleerde vaardigheden je eigen cliënten verder helpen.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD