Deze cursus is verlopen

Introductiecursus Infant Mental Health

mental healthInfant Mental Healthjonge kinderen

Het doel van de Introductiecursus is om professionals, die werken met gezinnen met jonge kinderen, in grote lijnen kennis te laten maken met de basisprincipes van Infant Mental Health en hoe je dit gedachtegoed kan toepassen in de (klinische) praktijk. De blended Introductiecursus stelt enerzijds theoretische uitgangspunten van Infant Mental Health centraal en wil tevens een accent leggen op praktische toepasbaarheid. Om dit laatste te bereiken, wordt binnen de cursus het sociaal ecologisch model van Belsky als uitgangspunt genomen.

25 apr. 2024
09:00 - 12:00
479
15-25 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 479

Datum en locatie

25 apr. 2024
09:00
06 jun. 2024
12:00
Online

Beroepen

Fysiotherapeut
25 Punten
KNGF
Jeugdzorgwerker
23 Punten
SKJ
Logopedist
24.5 Punten
NVLF
Orthopedagoog-generalist
23 Punten
SKJ
15 Punten
NIPK&J/NVO
Omschrijving

Praktische informatie

De cursus wordt blended georganiseerd. Dat betekent dat er wordt gewerkt door middel van een mengeling van werkvormen. We ontmoeten elkaar in totaal 2 keer; tijdens deze interactieve online colleges (6 uur) staan de vaardigheden en vertaling van theorie naar praktijk centraal. In de overige uren (9 uur) werken de cursisten in de online leeromgeving zelfstandig aan de opdrachten, reflectievragen en bekijken zij de lesstof.

Het werk in de online leeromgeving wordt verdeeld in 3 blokken. Daarnaast is er ruimte in de online colleges voor vaardigheidsonderwijs in subgroepen. De cursisten hebben toegang tot de online leeromgeving vanaf de start cursus tot een jaar na afronding. In deze leeromgeving staan alle opdrachten klaar. Dit gebeurt individueel en deels in vaste groepjes.

Er is in de online omgeving voldoende ruimte om tussentijds vragen te stellen. In de live bijeenkomsten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de groep om het leren te bevorderen en staat vooral vaardigheidsontwikkeling centraal.

IMH Nederland

IMH Nederland zorgt dat vragen van ouders sneller en makkelijker opgepakt worden door de juiste expert.
info@imhnederland.nl
0851300435
2, De Berken, D, Delden, 7491HJ