Deze cursus is verlopen

Kwaliteit in Endoscopenbeleid

endoscoopendoscopiedesinfectiescopen

Flexibele endoscopen worden gebruikt voor diagnostische en therapeutische toepassingen bij verschillende patiënten. De aloude geneeskundige term “Primum non nocere” (in eerste plaats niet schaden) betekent dat wij moeten voorkomen dat door een flexibele endoscoop bij onderzoek of behandeling een exogene besmetting van micro-organismen optreedt en de patiënt hiervan nadelige gevolgen ondervindt.

1395
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1395
Inclusief : syllabus, lunch, koffie/thee

Beroepen

Klinisch fysicus
Accreditation in aanvraag
NVKF
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
Accreditation in aanvraag
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
Accreditation in aanvraag
V&VN
Omschrijving

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wijst de ziekenhuizen op hun verantwoordelijkheid en eist een operationeel kwaliteitsplan op het gebied van flexibele endoscopen. De landelijke Stuurgroep Flexibele Endoscopen Reiniging en Desinfectie (SFERD) heeft hiertoe de vigerende wet- en regelgeving verwerkt in een kwaliteitshandboek. Dit handboek wordt als ‘onderlegger’ gebruikt voor de toetsing van enkele eisen uit de NIAZ norm. De beleidsuitgangspunten voor de kwaliteit van endoscopen zijn geoperationaliseerd en gebaseerd op het INK-model.


De training wordt gegeven door Kees Ballemans, deskundige scopen reiniging en desinfectie (DSRD) en Pieter Sloot, kwaliteitscoördinator met ruime deskundigheid op het gebied van endoscopendesinfectie en kwaliteitstrajecten. De wet- en regelgeving op het gebied van endoscopendesinfectie en validatie zal een verdere verdieping krijgen door Adrie de Bruijn, wetenschappelijk medewerker RIVM. Er zal door een medisch instrumentatie technicus een technische verdieping gegeven worden op endoscopen, -desinfectoren en de risico's. De theorie wordt met praktijk-opdrachten afgewisseld.


Stichting Trainingen Infectie Preventie

info@infectiepreventieopleidingen.nl
0306301384
22, Bingelradestraat, Arnhem, 6845HB