Deze cursus is verlopen

Focused ACT Training

gedragsveranderingFocusedACTAcceptance and Commitment Therapy

​Focused ACT is een specifieke methodiek om ACT als korte interventie toe te passen. Het is een krachtige, flexibele en heldere werkwijze, die stapsgewijs toegepast kan worden. Om de client te helpen in korte tijd tot Radicale Gedragsverandering te komen.

595
16-26 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 595
Inclusief : btw

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
26 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
26 Punten
Registerpl
Gezinshuisouder
26 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
26 Punten
Registerpl
Jeugdzorgwerker
26 Punten
Registerpl
Omschrijving

Focused Acceptance and commitment therapy (​Focused ACT)

​Focused ACT is een specifieke methodiek om met ACT te werken als je weinig tijd hebt. 

Het is ontwikkeld door Kirk Strosahl (een van de grondleggers van ACT) en Patricia Robinson. Beiden werken in de eerste lijn in de Amerikaanse gezondheidszorg.

Omdat elke minuut telt is er goed nagedacht over de wijze van gespreksvoering. ​Focused ACT is ook goed te combineren met specifieke beroepsgebonden richtlijnen en meetinstrumenten. 


●  Met ​Focused ACT verzamel en filter je in korte tijd de juiste informatie van de client.

●  Vorm je deze met behulp van specifieke hulpmiddelen om in een solide casusconceptualisatie. 

●  Zet je korte ACT interventies in om tot waardevolle gedragsverandering te komen. 

●  Optimaliseer je de kans dat de client gaat doen wat voorgenomen is. 

●  Bouw je voort op geboekte resultaten in vervolg gesprekken. 


​Focused ACT als methodiek geeft houvast en handvatten. Het is toepasbaar voor elke soort problematiek en flexibel in te zetten bij complexe cliënten of onverwachte situaties. 


Over de Focused ACT Training

● De Focused ACT Training is gebaseerd op het Flipped Classroom model. Dat betekent dat je zo veel mogelijk informatie die als eenrichtingsverkeer gezonden wordt, voor de live bijeenkomsten al krijgt in de vorm van video presentaties en korte multiple choice vragen. Hiervoor volg je de Focused ACT E-Learning waar je toegang tot krijgt via de online leeromgeving van Practical ACT. 

●  Daardoor worden de (online) live bijeenkomsten extra waardevol en gericht op kennis integratie en vaardigheden oefenen. De (online) live bijeenkomsten zijn gericht op samen oefenen, discussiëren en observeren. 

●  Er zijn vier (online) live bijeenkomsten van 09:00 - 14:15 met voldoende pauze om je concentratie te behouden. Een week voor elke bijeenkomst krijg je toegang tot de module uit de E-Learning die je dient af te ronden ter voorbereiding op de live bijeenkomst. ​

●  Tussen de de (online) live bijeenkomsten door kun je in praktijk brengen wat je hebt geleerd. Hiervoor ontvang je diverse handouts ter ondersteuning. 

●  Stapsgewijs leer je op deze manier ​Focused ACT in praktijk brengen.

Practical ACT

Als POH-GGZ die met Acceptance and Commitment therapy (ACT) werkt, organiseer ik met Practical ACT online intervisie en bijscholingsactiviteiten zoals online workshops.
jan@practicalact.com
0031303690471
54, Westravenstraat, Utrecht, 3522TD