Deze cursus is verlopen

3-daagse training Motivational Interviewing

Motivational interviewinggedragsveranderingmotivatieintrinsieke motivatie

Na afloop van deze training bent u in staat om efficiënt te reageren op de verschillende fasen van gedragsverandering waarin uw patiënten zich kunnen bevinden. U laat zich niet meer uit het veld slaan wanneer een patiënt zich verzet tegen verandering. En vooral: u boekt meer resultaten in minder tijd.

975
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 975
Inclusief : koffie/thee en een lunch

Beroepen

Apotheker
Accreditation in aanvraag
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
Accreditation in aanvraag
OA
Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
Accreditation in aanvraag
KRM

Sprekers

Gerard de Wit

Trainer
Gerard de Wit werkt inmiddels meer dan 15 jaar als trainer, met veel bezieling en plezier. Hij is begonnen binnen het werkveld van de jeugdbescherming en Reclassering. Daar heeft hij een ruime ervaring opgedaan in het trainingen geven, het ontwikkelen van trainingen en het opleiden van trainers. Tevens is hij lid van MINT.
Omschrijving

Motivatie vanuit de patiënt zelf.

Vanwege het succes van de vorige edities wordt deze cursus opnieuw aangeboden!


Hoe krijgt u patiënten zo ver dat ze beter hun gebit gaan verzorgen? Of hoe kunt u patiënten motiveren om meer te gaan bewegen? Hoe groot is uw invloed eigenlijk op gedragsverandering op lange termijn? Is het geven van adviezen wel effectief? Kun je een patiënt wel motiveren als je maar weinig tijd hebt?


Preventie werkt niet zonder medewerking van de patiënt, maar hoe motiveert u die patiënt nu om uw adviezen ook echt op te volgen?


Motivational Interviewing geeft u inzicht en handvatten om de motivatie van de patiënt te vergroten en gedrag van patiënten te veranderen. Intrinsieke motivatie is een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag. Hoe meer intrinsieke motivatie, hoe beter iemand zijn gedrag kan veranderen.


Helaas is intrinsieke motivatie niet alleen dat iemand zegt dat hij graag iets wil. Daar is meer voor nodig! Het versterken van de intrinsieke motivatie van de patiënt in al zijn facetten staat in Motivational Interviewing centraal.


Naast theorie, modellen en praktijkvoorbeelden ligt de nadruk op interactie, eigen cases en oefenen. De trainingsdagen zijn verdeeld over enkele weken, zodat de deelnemers ook in de tussenliggende periode volop kunnen oefenen. Om nog meer rendement uit de training te halen wordt er geoefend met levensechte praktijksituaties door de inzet van een professionele acteur.

Dr. G.J. van Hoytema stichting

hoytema@utwente.nl
0641344778
5, De Veldmaat, Enschede, 7522NB