Deze cursus is verlopen

Opfriscursus stralingsbescherming voor tandartsen en orthodontisten

stralingioniserende stralingstralingsbeschermingveiligheid

Het doel van deze cursus is het opfrissen van de kennis die nodig is om zelfstandig de veiligheidssituatie van werknemer èn patiënt bij het werken met ioniserende straling te kunnen beoordelen.

395
4 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Exclusief : De kosten voor het examen (€ 170,-)

Beroepen

Tandarts
4 Punten
KRT

Sprekers

Dr. Hielke Freerk Boersma

Groningen Academy for Radiation Protection

Dr. Joerd van der Meer

UMCG

Programma

15-12-2023

Omschrijving

Doel

Het doel van deze cursus is het opfrissen van de kennis die nodig is om zelfstandig de veiligheidssituatie van werknemer èn patiënt bij het werken met ioniserende straling in de tandartspraktijk te kunnen beoordelen. Tevens wordt beoogd de kennis die de overheid stelt aan het in bezit hebben en gebruiken van eenvoudige röntgentoestellen voor tandheelkundige diagnostiek te actualiseren. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de huidige wetgeving en de inhoud van de voorgeschreven risicoanalyses. 


Programma

De opfriscursus wordt door de Groningen Academy for Radiation Protection (Rijksuniversiteit Groningen) op locatie verzorgd aan de hand van een cursusboek. Wij zullen u dit cursusboek ongeveer een week voor de cursus toezenden. Het programma van de middag bestaat uit hoor- en werkcolleges en treft u op de volgende pagina aan. Er is aangegeven welke cursusstof uit het bijbehorende cursusboek behandeld wordt. Wij raden u aan in elk geval de desbetreffende hoofdstukken voorafgaand aan de opfriscursus door te nemen. Wij verzoeken u verder een eenvoudige rekenmachine mee te nemen. Actieve participatie is vereist – u dient de oefening waarmee de cursus afsluit in te leveren.


Toetsing

Indien u nog meer uit uw opfriscursus wilt halen kunt u er ook voor kiezen de opfriscursus af te sluiten met bovengenoemd examen. Vermeld dit wel vooraf bij uw aanmelding. Let op: deze optie is uitsluitend bedoeld voor geregistreerde tandartsen.


Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming - tandheelkunde (basis)

Nog geen diploma Toezichthouder stralingsbescherming – tandheelkunde (basis)? 

Indien u als tandarts nog niet beschikt over het diploma voor toezichthouder stralingsbescherming tandheelkunde (basis), voorheen bekend onder de naam 5A/M, bestaat de mogelijkheid om het examen af te leggen. Bij het examen is het niet toegestaan enige documentatie te raadplegen. Het is mede daarom van groot belang dat u het hele cursusboek grondig heeft doorgenomen. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en twee korte open vragen. Gebruik van de rekenmachine is tijdens het examen wel geoorloofd. Voorafgaand aan het examen bestaat vanaf 9.30 uur de mogelijkheid vragen te stellen over de examenstof. Deelname aan dit examen is alleen mogelijk voor hen die de opfriscursus hebben gevolgd. Let op: om op deze wijze voor het diploma in aanmerking te komen dient u reeds als tandarts geregistreerd te zijn. 


Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde - UMCG

Nascholing CTM is een initiatief van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde in Groningen. Onder een dak met de opleidingen tandheelkunde en mondzorgkunde zit je bij ons dicht bij het vuur.
nascholingctm@umcg.nl
0503616283
1, Antonius Deusinglaan, Groningen, 9713AV