Deze cursus is verlopen

Lokale anesthesie voor assisterenden

lokale anesthesieanesthesie

Deze basale eendaagse cursus bevat in de ochtend een theoretisch en in de middag een praktisch deel met afsluitende toets.

595
6 Punten
Online
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 595

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
6 Punten
KRM
Tandarts
6 Punten
KRT
Omschrijving

Deze basale eendaagse cursus bevat in de ochtend een theoretisch en in de middag een praktisch deel met afsluitende toets. De daadwerkelijke bekwaamheid voor het toedienen van lokale anesthesie moet in de dagelijkse praktijk, door een tandarts of kaakchirurg van de praktijk waar de assistent werkzaam is, worden getoetst.


Lokale anesthesie wordt met veel succes en zonder noemenswaardige bijwerkingen toegepast in de tandheelkundige praktijk. Met de carpulespuit, lokaal anestheticum en naald is een goede verdoving mogelijk.


Tijdens het middagprogramma wordt een viertal (niet pijnlijke of vervelende) verdovingen geoefend op elkaar. *

Tot slot wordt een toets met 10 essay-vragen afgenomen, waarbij de cursisten (als zij voor alle onderdelen slagen) een certificaat krijgen uitgereikt dat zegt dat zij onder supervisie van een tandarts of kaakchirurg, lokale verdoving kunnen geven aan patiënten. Er is een mogelijkheid tot een schriftelijk her-examen dat op afstand gemaakt kan worden. Indien deze ook niet met een voldoende wordt afgesloten, kan er in overleg een mondeling her-examen worden gepland.

Voor aanvang van de cursus moeten enkele hoofdstukken uit het cursusboek grondig worden doorgenomen. Er wordt een verklarende woordenlijst met het boek meegeleverd.

ACTA Dental Education B.V.

ACTA Dental Education is hét adres voor bij- en nascholing binnen de tandheelkunde. Van PAOT-cursussen tot symposia, van Quality Practice themadagen en het QP-vaktijdschrift tot de mogelijkheid van InCompany cursussen, u vindt het bij ACTA Dental Education.
ade@acta.nl
0205980308
3004, Gustav Mahlerlaan, Amsterdam, 1081LA