Opleidingsdag MSU-echografie 5 pezen

pezenechografieMSU-echografie

Deze ééndaagse opleiding is bedoeld voor therapeuten die met MSU-echografie willen kennismaken. Of voor diegene die nog niet de stap willen maken om direct een hele basisopleiding echografie te gaan volgen, maar al wel eenvoudige pathologie willen leren scannen en herkennen.

27 sep. 2024
09:00 - 17:00
295
7 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295
Inclusief : Lunch

Datum en locatie

27 sep. 2024
09:00
17:00

Beroepen

Fysiotherapeut
7 Punten
KNGF
Omschrijving

Deze opleiding is een minimale verplichting voor therapeuten die met percutane electrolyse willen gaan werken en de Basisopleiding percutane electrolyse willen gaan volgen, maar nog geen echografie ervaring hebben. Heb je al (soortgelijke of meer) ervaring met echografie, dan is dit uiteraard voldoende om deel te nemen aan de electrolyse opleiding. De electrolyse behandeling vindt immers onder echogeleiding plaats.


Doel van de opleiding

Het doel is om 5 lichaamsregio's goed en geprotocolleerd te leren scannen en de basics van de musculoskeletale echografie te leren. Aan de hand van presentaties, demonstraties en praktisch oefenen doorlopen we deze regio's stap voor stap. Pathologie van deze structuren komt ook aan bod en na het volgen van deze dag kun je voor deze regio's al meteen aan de slag in de praktijk.


Inhoud van de opleiding

De vijf gebieden die we behandelen zijn de: 

  • Fascia plantaris en fat pad
  • Achillespees, paratenon en Kager's fat pad
  • Patellapees en Hoffa's fat pad
  • Gezamenlijke extensoren onderarm (tennisarm)
  • Supraspinatuspees (ook dynamisch)


Nationaal Trainingscentrum voor echografie

info@nt-e.nl
2, Laanakkerweg, b, Vianen, 4131PA