Fysieke training van ouderen

fysieke trainingtrainingouderenoudere

Leidraad in deze cursus zijn de huidige evidence based inzichten en richtlijnen voor fysieke training van mensen tussen de 55 en 95 jaar.

499 per jaar
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Abonnement € 499 per jaar
Opmerking :Plus Abonnement voor 599 euro.

Beroepen

Fysiotherapeut
2 Punten
KNGF, KRF, CZN

Sprekers

drs. G. van der Poel

Bewegingswetenschapper
Gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie.

Doelen

Nieuwe kennis heeft over de belangrijkste principes uit de inspanningsfysiologie en de richtlijnen voor training van ouderen.
Een adequaat trainingsprogramma van 4-6 weken kunt opzetten voor verbeteren van het aeroob duuruithoudingsvermogen.
Een adequaat krachttrainingsprogramma van 4 weken kunt opzetten, op basis van de trainingsvariabelen voor kracht- en vermogenstraining bij ouderen.
High Intensity Interval Training (HIIT) veilig en efficiënt kunt inzetten.
Omschrijving

Werkt het geven van een adequate trainingsprikkel aan een oudere hetzelfde als bij een jongvolwassene? In de basis wel, maar toch niet helemaal: fysieke training bij ouderen vraagt om specifieke kennis van normale veroudering en inzicht in wat een adequate trainingsprikkel is voor ouderen. In deze weblecture bespreekt drs. Gerard van der Poel de huidige inzichten omtrent fysieke training van ouderen en geeft hij praktische handvatten om nieuwe evidentie te vertalen naar de behandeling van uw patiënt. 


 


Leidraad in deze cursus zijn de huidige evidence based inzichten en richtlijnen voor fysieke training van mensen tussen de 55 en 95 jaar. Daarbij wordt vooral ingegaan op training van uithoudingsvermogen en kracht en op het verschil tussen bewegen en trainen.

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ