Deze cursus is verlopen

Oefentherapie tijdens & na kanker: Immuuntherapie 2.0

oefentherapiekankerslaap

In deze dagcursus bekijken we samen hoe wij als fysiotherapeut de immuniteit van patiënten met/na kanker kunnen beïnvloeden. Daarbij komen hoofdzakelijk oefentherapie en voeding aan bod als ‘immuuntherapie 2.0 voor kanker’, maar ook de rol van stress en slaap voor het goed functioneren van het afweersysteem komen aan bod

295
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295

Beroepen

Fysiotherapeut
6 Punten
KNGF, KRF
Omschrijving

In 2018 werd de Nobelprijs voor de geneeskunde toegekend aan de grondleggers van de immuuntherapie voor kanker. Wat kunnen wij als fysiotherapeut hier mee? Meer dan we op het eerste zicht durven denken. In deze dagcursus bekijken we samen hoe wij als fysiotherapeut de immuniteit van patiënten met/na kanker kunnen beïnvloeden. Daarbij komen hoofdzakelijk oefentherapie en voeding aan bod als ‘immuuntherapie 2.0 voor kanker’, maar ook de rol van stress en slaap voor het goed functioneren van het afweersysteem komen aan bod. Beweging, voeding, stress en slaap zijn dan ook 4 leefstijlfactoren waarvan we weten dat ze het functioneren van het afweersysteem beïnvloeden. 


In deze dagcursus verduidelijken we de wijze waarop deze leefstijlfactoren het functioneren van het afweersysteem beïnvloeden, om vanuit deze kennis de vertaalslag te maken naar fysiotherapie voor patiënten met en na kanker. Hoe integreer ik de kennis van inspanningsimmunologie in oefentherapie voor patiënten met kanker en voor kankeroverlevers? En hoe balanceer ik het oefenprogramma met aandacht voor de andere leefstijlfactoren zoals stress, slaap en voeding? Ook gaan we dieper in op patiënteneducatie en -communicatie: hoe kunnen wij als fysiotherapeut aan onze patiënten met kanker en kankeroverlevers uitleg geven over de rol van deze leefstijlfactoren op het afweersysteem? 

Denkfysio

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).
info@denkfysio.nl
0615271912
54, Nieuwe Marktstraat, D, Nijmegen, 6511 AA