Deze cursus is verlopen

Myofascial Techniques, Concepts and Skills

myofascial techniquesskillsConcepts

In deze vierdaagse clinical workshop bouwen we vanuit actuele theorieën en wetenschappelijk onderzoek stapsgewijze op naar concrete practical skills en klinische toepassing.

16 apr. 2024
09:00 - 17:00
860
21 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 860

Datum en locatie

16 apr. 2024
09:00
18 jun. 2024
17:00
Nieuwe Marktstraat 54, 6511AA, Nijmegen

Beroepen

Fysiotherapeut
21 Punten
KNGF, KRF
Omschrijving

Het behandelen van myofasciale structuren en het klinisch redeneren vanuit een fasciaal referentiekader zijn niet meer weg te denken uit manuele therapie, revalidatie en bewegingspraktijk. Het myofasciale lichaam blijkt dan ook een unieke trans-disciplinaire toegangspoort te bieden bij tal van problemen van locomotorische of sportgerelateerde aard maar evenzeer bij spanning, psychosomatiek en traumagerelateerde klachten. 


In deze vierdaagse clinical workshop bouwen we vanuit actuele theorieën en wetenschappelijk onderzoek stapsgewijze op naar concrete practical skills en klinische toepassing. Uniek aan deze cursus is de dubbele,‘trans-disciplinaire’ bril die de deelnemers aangereikt krijgen om vanuit het myofaciale systeem aan de slag te kunnen met zowel een locomotorische als psychosomatische hulpvraag. Na voldoende theoretische verdieping in actuele fascia-research -aangevuld vanuit wetenschapsdomeinen zoals neurowetenschappen, psychologie, fenomenologie en trauma-onderzoek- ligt de nadruk vervolgens op de concrete praktijk. Hier maken we kennis met technieken uit diverse myofasciale therapieën en leren ook lichaamsbewustzijn en ademhaling integreren in een manuele benadering. Tot slot staan we kort stil bij anamnesevoering en behandelplan vanuit myofasciaal oogpunt. Kortom, een aanrader voor therapeuten die het lichaam op een andere manier willen leren doorgronden en myofasciaal aanpakken!

Denkfysio

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).
info@denkfysio.nl
0615271912
54, Nieuwe Marktstraat, D, Nijmegen, 6511 AA