Cursus Mindful Wandelen Fysiotherapeuten

gezonde leefstijlleefstijlfysiotherapeutenmindfulnessmindfulsportwandelen

Deze cursus Mindful Wandelen is speciaal ontwikkeld voor de fysiotherapeut en richt zich op het begeleiden en coachen (middels mindfulness technieken) van patiënten. Na het volgen van deze Mindful Wandel cursus kan de fysiotherapeut groepsgewijs of individueel met patiënten naar buiten om te wandelen en te bewegen met als doel bewustwording en behouden en bevorderen van een gezonde leefstijl.

27 jun. 2024
10:00 - 16:00
695
10 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 695

Datum en locatie

27 jun. 2024
10:00
28 jun. 2024
16:00
Zijpendaalseweg 91, 6814CG, Arnhem

Beroepen

Fysiotherapeut
10 Punten
KNGF, KRF

Sprekers

Martijn Mensink

Docent

Dianne Schutmaat

Docent

Doelen

Wat kun je na het volgen van deze opleiding?

Je hebt kennis gemaakt met de MR-Methode.
Je kunt de geleerde oefeningen gelijk integreren in je eigen behandelingen.
Je kunt cliënten ondersteunen d.m.v. bewustwording.
Je hebt kennis over mindfulness, ademhaling en NLP technieken.
Je kunt cliënten coachen en eenvoudige praktische oefeningen meegeven die gelijk te integreren zijn in het dagelijkse leven.
Je draagt bij aan een gezondere samenleving waarin de client eigen regie leert nemen.
Omschrijving

Deze cursus Mindful Wandelen voor fysiotherapeuten is speciaal voor Chronisch ZorgNet ontwikkeld. De training vindt plaats op twee aaneengesloten dagen. Wij vinden het belangrijk om te werken met kleine groepen, die niet groter zijn dan 10 deelnemers. Bij de cursus ligt de nadruk op ervaren en oefenen. Uiteraard kun je ook deelnemen aan deze opleiding als je een fysiotherapeut bent die niet aangesloten is bij Chronisch ZorgNet of een andere zorgprofessional bent.

Wandelen helpt veel gezondheidsproblemen te voorkomen, en reeds aanwezige klachten te verminderen. Zeker als je het combineert met mindfulness heeft dit bijzonder goede effecten op lichaam én geest.

Op een innovatieve en effectieve manier leer je hoe je Mindful Wandelen kunt inzetten binnen de behandeling van patiënten met o.a. chronische aandoeningen en hoe je de patiënt op een ontspannen manier laat genieten van bewegen. Binnen Mindful Wandelen dus geen ingewikkelde gesprekken, maar vooral voelen, ervaren en doen. Plezier staat hierbij voorop. Buiten bewegen heeft daarnaast ook vele gezondheidsvoordelen, voor zowel de patiënt als de therapeut. Het geeft energie en creativiteit.

Tijdens deze unieke 2-daagse opleiding maak je kennis met de methode van Mindful Run®. In deze opleiding ontvang je het zeer uitgebreide handboek met daarin alle technieken en handvatten om het aangeleerde direct in de praktijk te brengen.

De methode richt zich op: Wandelen, ademhaling, mindfulness en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

De opleiding duurt twee dagen van 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur en wordt gehouden in Arnhem. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Gedurende de opleidingsdagen oefen je alle onderdelen met collega-kandidaten. De kandidaten leggen aan het eind van de opleidingsdagen een praktisch examen af.

Mindful Run Nederland

info@mindfulrun.nl
065385899
91, Zijpendaalseweg, Anrhem, 6814CG