Deze cursus is verlopen

Verdiepingsdag: Compassion Focused Therapy van binnenuit

VerdiepingsdagCompassion-Focused Therapybinnenuit

De verdiepingsdag 'Compassion Focused Therapy van binnenuit' leert je als CFT-therapeut hoe je de drie flows van compassie kunt versterken bij jezelf en zo een voorbeeld kunt zijn voor je cliënt. Verbeter je eigen zelfzorg en emotionele balans met ervaringsgerichte oefeningen en ontdek hoe je het veiligheidssysteem van je cliënt kunt stimuleren. Gebruik het drie-cirkel-model om je interacties met de cliënt en de therapeutische relatie te verbeteren. Leer ook hoe je een ideale compassievolle supervisor kunt internaliseren om je te steunen op moeilijke momenten. Versterk je vaardigheden in de (persoonlijke) praktijk en vergroot je impact als therapeut met deze inspirerende verdiepingsdag.

220
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 220

Beroepen

Jeugdzorgwerker
6 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
6 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
6 Punten
SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
6 Punten
NIPK&J/NVO

Sprekers

Daisy Alsemgeest

Docent
Daisy Alsemgeest is cognitief gedragstherapeut en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd in Compassion-Focused Therapy (CFT). Ze is hierin getraind door de grondlegger van de CFT: Professor Paul Gilbert, in Derby. Daisy werkt als studentenpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam. Daar geeft ze behandelingen, ontwikkelt en verzorgt ze trainingen en workshops op basis van CFT (Compassionate Mind Training) aan studenten, promovendi en studieadviseurs. In haar behandelingen richt Daisy zich voornamelijk op stressklachten, overmatig perfectionisme, faalangst, overmatige zelfkritiek en depressie.
Omschrijving

Tijdens de verdiepingsdag 'Compassion Focused Therapy van binnenuit' leer je als CFT-therapeut hoe je de drie flows van compassie kunt versterken bij jezelf om zo een model te zijn voor je cliënt. Door middel van ervaringsgerichte oefeningen versterk je de flows van compassie naar anderen, compassie voor jezelf en openstaan voor compassie van anderen. Zo help je niet alleen je cliënt, maar verbeter je ook je eigen zelfzorg en emotionele balans.

Je leert hoe je het veiligheidssysteem van je cliënt kunt stimuleren en onderzoekt hoe je emotioneel in balans blijft door goede zelfzorg. Daarnaast gebruiken we het drie-cirkel-model om na te denken over je interacties met de cliënt, de therapeutische relatie en je persoonlijke balans. Ten slotte leer je hoe je een ideale compassievolle supervisor kunt internaliseren om je te steunen op moeilijke momenten in je sessies. Versterk je vaardigheden en vergroot je therapeutische impact met deze inspirerende verdiepingsdag.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE